2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

Mums raksta: Jēkabpilī, Mežrūpnieku ielas 6B pagalmā ilgstoši pamestas automašīnas un Auseklīšu ielā 15 nemitīga suņa riešana traucē kaimiņiem

Mums raksta: Jēkabpilī, Mežrūpnieku ielas 6B pagalmā ilgstoši pamestas automašīnas un Auseklīšu ielā 15 nemitīga suņa riešana traucē kaimiņiem

Ar Radio1.lv sazinājās iedzīvotāji no Jēkabpils, Mežrūpnieku ielas un Auseklīša ielas un sūdzējās par traucējošiem apstākļiem. Vienā gadījumā jau tā nelielo automašīnu stāvlaukumu aiēm ilgstoši pamestas automašīnas, otrā kaimiņi sūdzas, ka daudzīvokļu mājā Auseklīša ielā 15 kādā no dzīvokļiem nemitīgi rejot suns un traucējot kaimiņus. Abos gadījumos lūdzām Jēkabpils novada pašvaldības policijas komentāru.

"Jūnija vidū uz ilgtoši pamestām automašīnām bez tehniskās apskates Mežrūpnieku ielā 6B (pretī garāžu kooperatīvam) zem logu tīrītāju slotiņām tika atstāti Jēkabpils novada pašvaldības policijas paziņojumi, ka pamestās automašīnas ir jāaizvāc. Līdz jūnija beigām tika aizvākta viena automašīna, bet divas ir palikušas vēl joprojām. Gadās, kad dažu reizi tieši šīs stāvvietas būtu akūti nepieciešamas tuvējo māju iedzīvotājiem, atbraucot vēlā vakara stundā visas stāvvietas ir aizņemtas un nākas meklēt stāvvietu pie citām mājām.
 

Vēlamies noskaidot, kad tiks aizvāktas šīs automašīnas un cik rūpīgi pašvaldības policija seko šim jautājumam un apseko pamestās automašīnas Jēkabpilī un novadā? " tā raksta iedzīvotāji no Mežrūpnieku ielas.


“2024.gadā ir saņemti 20 pieteikumi par pamestajām automašīnām, 4 ir pārvietotas uz autobusa parku, stāvlaukumu (pašvaldībai ir līgums), parējos gadījumos  īpašnieki ir novākuši, tajā skaitā arī automašīnas par kurām sūdzība saņemta Radio1.lv un ziņots pašvaldības policijai.
 

Pēc saņemtajām bildēm no Radio1.lv, ko iesūtīja iedzīvotāji, uzreiz tika vēlreiz apsekots Bebru ielas mikrorajons, automašīnas ir aizvāktas.  Pagaidām tikai 1 automašīnai nav noskaidrots faktiskais īpašnieks, īstais ir miris,” atbild Jēkabpils novada pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis.


Radio1.lv saņēma sūdzību no Auselkīšu rajona 15 mājas iedzīvotājiem, kas ziņo, ka
 

vienā no mājas dzīvokļiem patstāvīgi rej mazs sunītis, kurš traucē apkārtējo mieru. Dzīvnieks bieži tiek turēts uz balkona, neskatoties vai ir karsta diena, vai līst lietus. Tieka saukta pašvaldības policija, esot ziņots namu pārvaldei . Bet rezultāts nulle.


Tā ziņo iedzīvotāji.
 

“Par Auseklīša 15 minēto dzīvokli jau  3.jūlijā pašvaldības policija saņēma iesniegumu, tika uzsākts administratīvais process, nosūtīts uz Administratīvo komisiju, kura 23.augustā piemēroja naudas sodu,“ informē Indulis Surkulis.


Diemžēl administratīvās komisijas sods pagaidām nav mainījis situāciju.

Komentāri (0-2/2)

  • Jēkabpiliete
    27.08.2024 13:59
    Suns Auseklīša ielā 15 būtu mazāka problēma, lielāka ir alkoholiķi un narkomāni, kuri gandrīz katru nakti risina savas problēmas stundām ilgi, uz maiņām uz turieni brauc gan ātrā palīdzība, gan pašvaldības policija, bet jēga maza.
  • Ha
    26.08.2024 21:44
    Vispār jau katram ir tiesības izmantot stāvvietu!!! Kāpēc tie kuri ikdienā brauc domā ka viņiem ir lielākas tiesības nekā tiem, kuriem kādu laiku nav iespējams braukt??? Kāpēc nav pretenziju ka daži izmanto divas un trīs stāvvietas... personīgajai un darba mašīnai?!?
    Kad būs vieta kur droši var ilgstoši atstāt auto, tad varēs sodīt!!!

Atstājiet komentāru