2024.gada 18. oktobris

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds

Mums raksta: Auseklīšu ielas mikrorajonā koks apdraud bērnu rotaļu laukumu

Mums raksta: Auseklīšu ielas mikrorajonā koks apdraud bērnu rotaļu laukumu

Ar Radio1.lv sazinājās iedzīvotāji no Auseklīša ielas mikrorajona, kas pauda bažas par koku līdzās bērnu rotaļu laukumam 11.tās mājas pagalmā. Iedzīvotāji raksta: “ Kokam ir liels dobums un no apakšas ieplīsusi miza, dobumā serde izskatās bojāta. Koks rada bažas bērnu vecākiem, jo atrodas bērnu laukuma malā un krītot var ciest bērni. Sācies rudens vētru laiks, kad spēcīgas vēja brāzmas ar saknēm izgāž ar saknēm pat veselus kokus, nemaz nerunājot par bojātiem.”


Tā augošais bērzs atrodas SIA JK Namu pārvalde piederošajā teritorijā atbildēt lūdzām uzņēmuma pārstāvjus. Kas savukārt sazinājās ar pašvaldības ainavu arhitekti. Atbildi sniedza Jēkabpils novada pašvaldības ainavu arhitekte Mārīte Breimane.
 

“Jēkabpils novada Koku izvērtēšanas komisija saņēma JK Namu pārvalde iesniegumu par bīstamu koku Auseklīša ielā 21, Jēkabpilī. Āra bērzs ir apsekots. Kokam ir atvērts dobums celma zonā ar celma trupes klātbūtni. Kokam ir simetrisks, labi izveidojies vainags. Tas aug koku grupā. Bērnu spēļu laukums atrodas koka ietekmes zonā. Koku izvērtēšanas komisija nolēma izsniegt atļauju namu apsaimniekotājam koka nozāģēšanai,” informē Mārīte Breimane..


Viņa arī paskaidro, ka ir “jāizvērtē katrs gadījums individuāli, jo atvērti koku dobumi nav iemesls koku likvidācijai katrā reizē, kad tie tiek apsekošanās konstatēti. Koka balsta funkcijas pilda mizas korķa kārta, lūksnes kārta un aplievas biezums. Tātad, ja dabā tie ir vairāk kā 7 centimetru biezā kārtā, koks var būt stabils.”

Aculiecinieku foto
Attēlā: Bojātais koks pirms un pēc koku komisijas apsekošanas

Komentāri (0-1/1)

  • Sēlis
    30.09.2024 18:49
    Par Auseklīšu ielas bedrēm esam aizmirsuši. Šeit visdrīzāk var notikt nelaime , jo automašīnas bedres mēdz apbraukt uzbraucot uz trotuāra. Kur skatās, mūsu izpilddirektors, un pieci lielie priekšnieki. Žēl , ka te neviens no vadības nedzīvo , un savas automašīnas nelauž . Līdz vēlēšanām deviņi mēneši .

Atstājiet komentāru