2024.gada 18. oktobris

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds

Mums raksta: Vai arī šoruden Jēkabpilī no privātīpašumiem bez maksas izvedīs kritušās koku lapas?

Mums raksta: Vai arī šoruden Jēkabpilī no privātīpašumiem bez maksas izvedīs kritušās koku lapas?

Ar Radio1.lv  sazinājās iedzīvotāji no parka ielas Jēkabpilī un interesējās vai arī šoruden būs iespēja savākt un nodot izvešanai bez maksas kritušās koku lapas? 


Sazinoties ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi” vadītāju Mārtiņu Gluhu noskaidrojām, ka uzņēmums koku lapas izved par maksu, savukārt par bezmaksas izvešanu, apmaksājot šo pakalpojumu iedzīvotājiem, esot jālemj pašvaldībai.

Jautājumu pagājušajā nedēļā uzdevām Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājam Aināram Skromānam, šodien redakcija saņēma atbildi.

Ainārs Skromāns informē, ka arī šogad pašvaldība iedzīvotājiem apmaksās šo pakalpojumu. Lapu izvešana tiks organizēta Jēkabpilī, Viesītē un Aknīstē.
 

Iedzīvotjiem, kuri vēlas, lai bez maksas izved no viņu īpašuma kritušās koku lapas un citus bioloģiski noārdāmos dārza un parka atkritumus, no 14. līdz 25. oktobrim jāpiesakās pie SIA “Jēkabpils pakalpojumi” (jēkabpiliešiem) vai pie pagastu pārvaldniekiem Aknīstē (Jānis Stirks) un Viesītē (Sanita Lūse). 


Bioloģisko atkritumu izvešana norisināsies no 28. oktobra līdz 15. novembrim. Bezmaksas lapu izvešana vienā adresē tiks veikta tikai vienu reizi. No īpašuma tiks savākti atkritumi līdz 2 m3 jeb līdz diviem “Big  bag” maisiem. Ja iedzīvotājs pieteiksies lapu izvešanai pēc 25. oktobra, tad šis pakalpojums būs maksas.

Atbildīgie dienesti atgādina, ka maisos drīkst mest tikai augus, puķes, zāli, koku lapas un sīkus zarus. Stingri aizliegts mest citus atkritumus- plastmasas pudeles, stikla taru, šīferi, akmeņus, būvgružus, makulatūru un tam līdzīgus atkritumus. Maisa novietošanai jāizraugās ērti pieejama vieta, kur nav traucēta atkritumu savākšanas automašīnas piekļuve. Maisus vēlams nenovietot zem elektrību vadiem un kokiem.

Foto: No arhīva

Atstājiet komentāru