2022.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Brokastīs – studentu ēdiens olu kotletes

Brokastīs – studentu ēdiens olu kotletes

Pastāv vairāki iemesli, kāpēc ir vērts glabāt olas savā ledusskapī. Viens no tiem - tās var vienkārši un ātri pagatavot daudz un dažādos veidos. Vistu olas ir ne tikai gards, bet arī veselīgs produkts - daudzu vitamīnu un mikroelementu avots, kas nepieciešams pilnvērtīgam un ilgam mūžam. Olas ir piesātinātas ar spēcīgiem antioksidantiem, kas aizsargā mūsu acis no kaitīgās ultravioleto staru iedarbības un samazina kataraktas veidošanās risku. Brokastis, kurās tiek iekļautas olas, nodrošina cilvēkam enerģiju vismaz uz pusi dienas. Tikai viena liela vistas ola satur līdz pat 22% no selēna diennakts normas. Šī viela piedalās hormonu procesu regulēšanā, kas paaugstina organisma aizsargspējas.  Piedāvājam pagatavot – olu kotletes.

Sastāvdaļas: 5 gab. cieti vārītas olas, 1 gab.jēla ola, 3 ĒK auzu pārslu biezputra bez cukura
pēc garšas, sāls, eļļa cepšanai, 1 sauja rīvmaize kotlešu apviļāšanai. 

Pagatavošana: Novāra 5 olas 10 minūtes. Atdzesētas sīki sakapā. Olām pieliek 3 ēdamkarotes auzu pārslu biezputras bez cukura, jēlu olu un šķipsnu sāls. Visu samīca viendabīgā masā, veido kotletes un apvārta tās rīvmaizē. Cep eļļā zeltaini brūnas. Ēd uzreiz ar bezpiedevu jogurtu, krējumu vai majonēzi, klāt der jebkuri dārzeņu salāti.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru