2022.gada 26. jūnijs

Ausma, Ausmis, Inguna, Inguns

Gardai uzkodai: Apgāztais rabarberu rausis

Gardai uzkodai: Apgāztais rabarberu rausis

Tas ir noticis! Rabarberi ir pārņēmuši mūsu virtuves. No tiem var pagatavot gan dzērienus, gan ķīseļus, gan ievārījumu, gan cept dažādas plātsmaizes. Šoreiz piedāvājam pagatavot apgāzto rabarberu rausi.

Sastāvdaļas: 3 olas, 1 glāze/s kefīra, 1 glāze/s cukura – pārkaisīšanai, 2 glāze/s miltu, 500 g rabarberu, 1 tējk. cepamā pulvera, 1 ēd. k. vaniļas cukura un kanēlis.

Pagatavošana: Rabarberus sagriež un liek ietaukotā cepamtraukā. Olas sakuļ ar cukuru, pielej kefīru, pieber cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Masu sakuļ, pieber miltus. Mīklu lej uz rabarberiem, cep 200 grādos gatavu. Gatavību pārbauda ar kociņu. Izceptu rausi izņem no formas, rabarberus pārkaisa ar cukuru un kanēli.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru