Karstā dienā aukstā zupa ar kefīru atvēsinošai ēdienreizei
- 24 junijs 2022 --
- 1Komentāri
Sastāvdaļas: 1,5 l kefīra, 0,5 l marinētu biešu, 1 garš gurķis vai vairāki īsi, 2 cieti vārītas olas, 1 ēdamkarote cukura, 1 tējkarote krievu sinepju, ½ karote sāls, 1/3 tējkarotes maltu melno piparu, 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu.
Pagatavošana: Gurķi nomizo un smalki sagriež. Olas novāra un sakapā. Kefīrā iejauc sinepes, cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Pievieno zaļumus, bietes, olas, gurķi un rūpīgi samaisa. Liek ledusskapī atdzesēties.
Var pievienot sagrieztus vārītus kartupeļus, kvalitatīvu vārīto desu vai citu liesu gaļu.
Lai labi garšo!
Komentāri (0-1/1)
ES
28.07.2022 00:18Ņemam zupas terīni, nomizojam vismaz divus garos(siltumnīcu) gurķus vai 6vidējus lauka, pārgriež gareniski uz pusēm, sagriež strēmelēs gareniski, sakapā smalki šķērsām. Tālāk nāk loki, kurus sagriež šķērsām smalkās ripiņās un sakapā dilles. Dilles ņem vienu sauju, kuru satin smalkā kamolā, lai ir vieglāk sakapāt. Viss tiek likts terīnē, klāt piegāzta pašmarinētā 0.5L biešu burciņa arī smalki sagriežot tai pašā burkā .0.5L veikala burkai jātaisa marināde- 2 ēd.k. sāls+ 2ēd.k.cukura. Ber terīnē, apmaisa. Lai vieglāk apmaisīt, piegāž glāzi avota vai vārītu ūdeni, un 50ml 9% etiķa, jo veikala bietēm etiķa praktiski nav. Pašmarinētām bietēm etiķi nevajag. Lejam klāt kefīru 1L, vairāk nevajag, jo tā ir svaigēdamā, nevis holesterola zupa. Jēkabpiliešiem jātaupa nauda apkurei, tāpēc kefīrs nav jāpērk. To var pagatavot pats. 100ml, jeb pusglāzi kefīra pielej 1L pienam stikla burkā un atstāj siltā vietā apklājot ar drānu vai marli. Nākamā dienā kefīrs jau gatavs. Tā var no paštaisītā kefīra arī ņemt raugu nākamai reizei, ko liet pie piena. Pienam jābūt pasterizētam. Mājas(govs) piens jānovāra pirms dzesēšanas. Kefīra vietā var pievienot arī paniņas vai rūgušpienu. Melnos piparus gan neliek. Tāpat arī vārītuskartupeļus. Kartupeļi tikai ātrāk zupu ieskābēs. Ja grib dīvainas sajūtas kuņģī vai mutē, liek klāt mārrutkus vai šķīvi pārlej ar majonēzi, var apkaisīt ar sakapātām dillēm. Sāls tikai pastiprina garšu. Kad viss apmaisīts un nogaršots, liek dzesināties ledskapī un gaida vēdera burkšķēšanu.
Lai dzīvo svaigēdāji un lai labi garšo! Turpmāk vēl