2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Uz šķīvja augusts: cūku pupas ar gailenēm

Uz šķīvja augusts: cūku pupas ar gailenēm

Savā vienkāršībā karaliska un eleganta maltīte, kurā ir viss augusta spēks un labums: cūku pupas un gailenes. Kas par garšu un struktūru buķeti, kas par aromātu! Augusta burvība vienuviet, kad dārza un meža labumi satiekas šķīvī. Recepti piedāvā tasty.lv.

Sastāvdaļas: 300 g cūku pupas, 300 g gailenes, 4 gab. ķiploka daiviņas, 60 g sviests, 4 gab.
pētersīļa zariņi, pēc garšas sāls.

Pagatavošana: Novāra cūku pupas un izloba no pākstīm. Sviestā apcep viegli paspaidītas ķiploku daiviņas. Cepot tās viegli piespiež, lai atdod sulas un aromātu. Beigās ķiploku no pannas izņem. Ar ķiplokiem bagātinātajā sviestā pacep un izsautē gailenes. Lielākas var pārgriezt uz pusēm, bet labāk izvēlēties nelielas sēnes, ko var cept veselas. Sēņu burvība ir to veselumā, šī nav sēņu mērce, kur sēnes jākapā gabaliņos. Tā kā sēnes būs veselas, neizdalīsies daudz šķidruma. Gailenēm pievieno novārītās cūku pupas, pārkaisa ar sāli, ļoti uzmanīgi sajauc, lai nesalauztu gailenes. Mirkli vēl pasutina zem vāka. 

Pasniedz karstas. Bauda ar glāzi kefīra vai aukstu dzirkstošo vīnu, kādu varētu baudīt arī franču zemnieki pie pusdienām. Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru