Uz šķīvja augusts: cūku pupas ar gailenēm
- 23 augusts 2022 --
- 0Komentāri
Sastāvdaļas: 300 g cūku pupas, 300 g gailenes, 4 gab. ķiploka daiviņas, 60 g sviests, 4 gab.
pētersīļa zariņi, pēc garšas sāls.
Pagatavošana: Novāra cūku pupas un izloba no pākstīm. Sviestā apcep viegli paspaidītas ķiploku daiviņas. Cepot tās viegli piespiež, lai atdod sulas un aromātu. Beigās ķiploku no pannas izņem. Ar ķiplokiem bagātinātajā sviestā pacep un izsautē gailenes. Lielākas var pārgriezt uz pusēm, bet labāk izvēlēties nelielas sēnes, ko var cept veselas. Sēņu burvība ir to veselumā, šī nav sēņu mērce, kur sēnes jākapā gabaliņos. Tā kā sēnes būs veselas, neizdalīsies daudz šķidruma. Gailenēm pievieno novārītās cūku pupas, pārkaisa ar sāli, ļoti uzmanīgi sajauc, lai nesalauztu gailenes. Mirkli vēl pasutina zem vāka.
Pasniedz karstas. Bauda ar glāzi kefīra vai aukstu dzirkstošo vīnu, kādu varētu baudīt arī franču zemnieki pie pusdienām. Lai labi garšo!