2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Ideāls talcinieku ēdiens - plovs

Ideāls talcinieku ēdiens - plovs

Rudens ir talku laiks, kad pēc kopīga darba kartupeļu laukā vai ābeļu dārzā pieņemts talciniekus arī kārtīgi pacienāt. Kā zināms viens no populārākajiem talcinieku ēdieniem ir soļanka. Taču arī plovs šim nolūkam ir kā radīts – gards un sātīgs, turklāt ātri pagatavojams.

Sastāvdaļas:  700 g cūkas cauraudzīša, 200 g sīpolu, 200 g burkānu, 50 g tomātu pastas, 800 g rīsu, ķiploki, pipari, sāls. 

Pagatavošana: Cūkgaļu sagriež gabaliņos. Katlā ielej eļļu, uzkarsē un uz lielas liesmas gaļu strauji apcep. Sīpolus sagriež gabaliņos. Burkānus sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves. Sīpolus un burkānus pieber gaļai, samaisa un apcep, līdz burkāni maina krāsu un sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno garšvielas, tomātu pastu un sāli. Uzlej ūdeni, lai nosedz gaļu, uzliek vāku un nedaudz pasautē. Pieber rīsus un samaisa. Uzlej tik daudz ūdens, lai nosedz katla saturu, un vēl mazliet. Traukam uzliek vāku, nogriež vismazāko liesmu un vāra, līdz rīsi mīksti. Nemaisa!

Labu apetīti!

Komentāri (0-1/1)

  • Nu
    10.09.2022 19:57
    TalcEnieku???

Atstājiet komentāru