2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Ābolu plātsmaize ar bezē cepurīti

Ābolu plātsmaize ar bezē cepurīti

Ja ir āboli, tad izcept ābolkūku, plātsmaizi vai kādu kārumu ir ikrudeņa obligātais pasākums. 

Sastāvdaļas: 1 kg āboli, 250 g cukurs, 1 glāze skābais krējums, 3 glāzes kviešu milti, 1 gab. citrons, 1 TK
kanēlis, 4 gab. olas.

Pagatavošana: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus liek ledusskapī. 100 gramus cukura un olu dzeltenumus saputo stingrās putās. Pievieno cepamo pulveri un skābo krējumu. Miltus izsijā. No sviesta un miltiem (1– 1,5 glāzes vairāk, mazāk, pēc vajadzības, galvenais, lai veidojas smukas drupačas) saberž sviesta drupačas un pievieno saputotajai olai, pieber atlikušos miltus, samaisa un uzveļ elastīgu mīklas bumbu. Mīklu izlīdzina ar pirkstiem vienmērīgi veidnē, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem. Atstāj mīklu atpūsties. Tikmēr nomizo ābolus, izgriež serdes un sarīvē uz rupjas rīves. Piespiež klāt no viena citrona izspiestu sulu. Ābolus liek virsū mīklai un pārkaisa ar kanēli. Liek cepties 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī līdz biskvīts gatavs. Olu baltumus saputo ar atlikušo cukuru (150 grami) stingrās putās un klāj virsū āboliem. Liek atpakaļ krāsnī un cep, līdz bezē pārklājas ar kraukšķīgu un cietu garoziņu.

Lai gards ābolu rausis!

Komentāri (0-1/1)

  • ES
    20.09.2022 21:43
    Paldies, garšīgi! Bet, ja tas būtu rausis vegetāriešiem, tad es pievienotu savu recepti- šoišļiks gurmānu majonēzē. Vegānā! Man iet pāri ābolu sidrs, jāsteidzas.

Atstājiet komentāru