2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

5.jūnija pašvaldību vēlēšanās Jēkabpilī būs divas ārtelpu balsošanas vietas, kur vēlētāji var iebraukt ar transportu

Lai 2021. gada pašvaldības domes vēlēšanās ievērotu Covid-19 infekcijas novēršanas pasākumus, vienlaikus nodrošinot vēlētājiem ērtas balsošanas iespējas, Jēkabpils novada  pašvaldības vēlēšanu komisija izlēma par vēlēšanu iecirkņa papildu telpas izveidošanu speciāli iekārtotā publiski pieejamā vietā ārtelpās, kur vēlētāji VAR IEBRAUKT AR TRANSPORTLĪDZEKĻIEM, informē Jēkabpils novada vēlēšanu komisija.

Šādas balsošanu balsošanas vietas Jēkabpils pilsētā būs:

PIE TAUTAS NAMA, Vecpilsētas laukums 3, Jēkabpils (Nr.485 vēlēšanu iecirknis);
PIE JĒKABPILS SPORTA HALLES, Brīvības iela 289B, Jēkabpils (Nr. 484 vēlēšanu iecirknis).
Ārtelpu balsošanas vietas būs atvērtasvēlētājiem ar transportlīdzekli tikai vēlēšanu dienā (5.jūnijā) no plkst. 7.00 līdz 18.00.

Balsošanas noteikumi ārtelpu balsošanas vietā!    

Transportlīdzeklī drīkst atrasties tikai viena pilngadīga persona – vēlētājs!

Ja transportlīdzeklī ir cita persona - pasažieris, kas vēlas balsot, viņš izkāpj no transportlīdzekļa un dodas balsot uz vēlēšanu iecirkni!

Ja vēlētājs, kas vēlas balsot, ir pasažieris, transportlīdzekli balsošanas vietā turpina vadīt tā vadītājs. Vadītājs neiesaistās balsošanā un balsošanas stāvvietā izkāpj no transportlīdzekļa, līdz vēlētājs aizlīmējis vēlēšanu aploksni. Ja arī vadītājs vēlas balsot, tas balsošanas stāvvietā izkāpj no transportlīdzekļa un dodas balsot uz vēlēšanu iecirkni.

Līdz ar vēlētāju, kurš fizisku trūkumu dēļ pats nevar izdarīt atzīmes vēlēšanu zīmē vai parakstīties balsotāju sarakstā, balsošanas vietā tiek ielaista viņa uzticības persona.

Balsošanas kārtība ārtelpu balsošanas vietā!

1. Iecirkņa komisijas loceklis pēc uzrādītā personu apliecinošā dokumenta pārliecinās, vai atbraukusī persona, kas vēlas balsot, ir vēlētājs, un pārbauda, vai dokumentam nav beidzies derīguma termiņš.

2.  Iecirkņa komisijas loceklis ar viedierīci nolasa personas apliecinošā dokumentu, svītrkodu vai QR kodu vai ieraksta vēlētāju reģistrā vēlētāja personas kodu un pārliecinās, ka personai ir balsstiesības attiecīgā vēlēšanu apgabalā un vēlētāju reģistrā nav atzīmes, ka vēlētājs jau nobalsojis. Ja vēlētāju reģistrā nav atzīmes, ka vēlētājs jau nobalsojis, iecirkņa komisijas loceklis vēlētāju reģistrā izdara atzīmi par vēlētāja dalību vēlēšanās un balsotāju saraksta veidlapā ieraksta vēlētāja vārdu, uzvārdu un personas kodu. Vēlētājs parakstās balsotāju sarakstā par vēlēšanu aploksnes un visu kandidātu sarakstu vēlēšanu zīmju saņemšanu.

3. Vēlētājs brauc uz norādītām balsošanas vietām (stāvvietām) un neizkāpjot no transportlīdzekļa, vienatnē izdara atzīmes vēlēšanu zīmē, zīmi ievieto vēlēšanu aploksnē un aizlīmē to!

4. Pēc vēlēšanu aploksnes aizlīmēšanas vēlētājs brauc līdz vēlēšanu kastei, kur iecirkņa komisijas locekļa klātbūtnē, neizkāpjot no transportlīdzekļa, iemet aploksni vēlēšanu kastē.

Pēc aploksnes iemešanas vēlēšanu kastē vēlētājs pēc pieprasījuma var iegūt pilnu vēlēšanu zīmju komplektu no iecirkņa komisijas locekļa, kas uzturas pie vēlēšanu kastes.

Komentāri (0-1/1)

  • A
    20.05.2021 11:09
    Kāpēc tiek diskriminēti velosipēdisti, skrituļotāji, nūjotāji, kvadraciklisti, enduro, utt?

Atstājiet komentāru