2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils novada domes deputāts Jānis Ščerbickis (LA) noliek deputāta mandātu

Jēkabpils novada domes deputāts Jānis Ščerbickis (LA) noliek deputāta mandātu

Jēkabpils novada domes deputāts Jānis Ščerbickis (LA) nolicis deputāta mandātu. Par savu lēmumu Jēkabpils novada vēlēšanu komisijai viņš paziņoja jau 1.jūlijā un pēc pirmās sēdes, kurā jāpiedalās visiem ievēlētiem deputātiem, viņš ārkārtas sēdē vairs nepiedalījās.

Saskaņā ar likumdošanu, Jānis Ščerbickis būdams pašvaldības kapitālsabiedrības vadītājs nevar ieņemt deputāta amatu, ja viņš izvēlas būt deputāts, tad viņam jāiet prom no darba SIA « Jēkabpils autobusu parks » valdē. Jānis Ščerbickis pieņēma lēmumu atteikties no deputāta pienākumu pildīšanas par labu darbam SIA « Jēkabpils autobusu parks ».

Paziņojumā presei Jānis Ščerbickis rakstīja : « Noslēdzot šo izaicinājumu pilno posmu, vēlos pateikt paldies visiem, kuri piedalījās jaunā novada vēlēšanās un uzticējās man. Esmu pateicīgs par visiem labajiem vārdiem un uzmundrinājumu, kas tika saņemti šajā laikā. Tā kā ikdienas darbi neapstājas un vienmēr esmu uzskatījis, ka jābūt atbildīgam saimniekam, tad mans pienākums šobrīd ir nodrošināt SIA « Jēkabpils autobusu parks » dalību konkursā par pasažieru pārvadājumiem, kas ļautu uzņēmumam turpināt nepārtrauktu darbību un izaugsmi.  Tā kā šos pienākumus nevar apvienot ar deputāta pienākumu pildīšanu, tad publiski paziņoju par deputāta mandāta nolikšanu. Novēlu jaunajai Jēkabpils novada domei būt atbildīgiem, darbojoties novada iedzīvotāju labklājības labā, un iecietīgiem vienam prêt otru, lai mūsu novads pilnveidotos un kļūtu par vienu no sakoptākajām vietām Latvijā!" 

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas sniegto informāciju, Jānis Ščerbickis Jēkabpils novada domē ievēlēts ar 2345 balsīm, viņš arī saņēmis 219 plusus un 244 svītrojumus. Jānis Ščerbickis tika ievēlēts ar trešo augstāko rezultātu jeb trešo lielāko vēlētāju balsu skaitu no visiem 19 deputātiem.

Nākamais “Latvijas attīstībai” sarakstā ir Māris Trušelis – sporta kluba “Jēkabpils Lūši” valdes priekšsēdētājs un Jēkabpils Sporta nama saimniecības pārzinis. Visticamāk, viņš tuvākajā laikā saņems uzaicinājumu uzņemties deputāta pienākumus.

Jaunievēlētajā Jēkabpils novada domē līdzīgs interešu konflikts ir arī deputātam Ainaram Vasilim (LZP), arī viņš ir pašvaldības kapitālsabiedrības - SIA « JK Namu pārvalde » - vadītājs un arī viņa gadījumā likums neļauj apvienot valdes locekļa un deputāta pienākumus. Ainars Vasilis pagaidām publiski nav paziņojis savu lēmumu.

Jau ziņots, ka jaunajā Jēkabpils novadā ievēlēti 19 deputāti no deviņiem politisko spēku sarakstiem.

Atstājiet komentāru