2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Vai jūs esat potējušies pret gripu?

Vai jūs esat potējušies pret gripu?

evitaaKaut arī gripas sezona vēl nav sākusies un saslimstiba ar gripu pagaidām nekur Latvijā nav konstatēta, Slimību profilakses un kontroles centrs brīdina iedzīvotājus, ka pret gripu jāsāk potēties laikus. Portāla Radio1.lv aptaujātie cilvēki lielākoties atzina, ka pret gripu nepotējas, bet, lai nesaslimtu, pārsvarā izmanto tautas līdzekļus.

Evita: Es nevakcinējos, neesmu arī parēķinājusi, cik varētu izmaksāt ārstēšanās no gripas. Kad sākas rudens sezona, es aptiekā nopērku kaut ko profilaksei pēc izvēles.

 

lienee

Liene:

Pret gripu nepotējos, jo nav naudiņas, bet, ja saslimtu, tad gan tas dārgi izmaksātu. Man abi dēli pašlaik slimo, nu, zālēm vajag vismaz pa 10 latu katram. Mēs gan pārsvarā izmantojam dabas līdzekļus, kas labi palīdz. Klepum vi8slabākais ir piens ar sīpoliem un medus, kaklam – piens, vēl var arī rutkā likt medu, plus vēl elpot kumelīšu uzlējumu vai sodas uzlējumu.

 

tatjanaa

Tatjana:

 

Vēl neesmu potējusies, jo nebija laika, tikko atbraucu no Īrijas. Es pati nesen izslimoju ar gripu un zinu, ka tas izmaksā daudz naudas, jo visas zāles, antibiotikas ir ļoti dārgas – septiņi, astoņi lati, arī tēja un citroni jāpērk. Man 10 dienu slimošana kopā izmaksāja ap 30 latu. Lai izsargātos no saslimšanas, dzeru zāļu tējas ar citronu.

 

sarmitee

Sarmīte:

 

Nē, to es nedaru. Nav jau arī garantijas, ka cilvēks nesaslims pat tad, ja ir potējies, tāpat gadās saslimt. Es lietoju medu un zāļu tējas, lai izsargātos no slimībām.

 

 

 

 

daigaa

Daiga:

 

Nē, tā man iestāstīja radiniece, viņa ir saistīta ar medicīnu un neiesaka to darīt. Arī ārstu vidū vakcinēšanās nav īpaši populāra. Ja saslimtu, zālēm droši vien vajadzētu vismaz 15 latu. Lai nesaslimtu, palīdz ingvera tēja, dzērvenes, brūklenes, kas ir kā dabīgā antibiotika, ķiploki, medus, bet nevakcinējos.

 

Māra Grīnberga

 

Atstājiet komentāru