2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vai jūs interesējaties par vēsturiskajiem notikumiem savā pilsētā vai pagastā?

Vai jūs interesējaties par vēsturiskajiem notikumiem savā pilsētā vai pagastā?

Imants Imants: Esmu no Jēkabpils un pilsētas vēsture mani interesē, to caurmērā pārzinu, jo radiniekiem, kas dzīvo Maskavā, atvedam ziņas par pilsētu. Viņi šeit sen nav bijuši un interesējas par to, kas notiek. Visu, ko gribēju, uzzināju skolā, tagadējā Jēkabpils Valsts ģimnāzijā. Mūsu vēstures skolotājs Ozoliņš veda dažādās ekskursijās pa tuvējo apkārtni.

 

 

 

 

Vera Lilija Vera Lilija: Labi pārzinu vēsturi. Atceros kā dzina cilvēkus uz nometni nošaut tepat Biržos. Tāpat atceros, ka tad, kad man bija seši gadi nonācu hospitāli Jēkabpilī. Viens šucmanis iesita man ar šautenes laidi par to, ka iznesu kartupeļus, paslēpusi zem mētelīša. Sapampa plecs, un vācu ārsts no Biržiem mani nosūtīja uz Jēkabpili pārbaudīties.

 

 

 

 

Nina Ņina: Vēstures jautājumi mani ļoti interesē. Kā gan savādāk? Nevar šeit dzīvot un neko nezināt. Ar prieku iepazīstu gan mūsu pilsētu, gan ceļoju uz citām vietām. Vienmēr pievēršu uzmanību skaistām, vēsturiskām ēkām. Jēkabpilī man patīk pils, pareizticīgo baznīca.

 

 

 

 

Vizma Vizma: Braucu daudzās ekskursijās ar invalīdu biedrību, tāpat labprāt vēsturi iepazīstu, lasot avīzes, caur sabiedriskām aktivitātēm. Mani ļoti interesē pils izcelsme.

 

 

 

 

Liene Liene: Lielos vilcienos pārzinu Vīpes pagasta vēsturi. Esmu iepazinusies ar veco skolu, kas darbojās agrāk.

Atstājiet komentāru