2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Ko sagaidāt no jaunās valdības, kas tiks veidota?

Ko sagaidāt no jaunās valdības, kas tiks veidota?

 Milda

Milda: Jaunajai valdībai vajadzētu domāt par mums, par vecajiem cilvēkiem, kuriem zāles ir dārgas, pensijas mazas un grūta iztikšana. Knapi mēs dzīvojam. Pensijām vajadzētu būt vismaz 300 eiro, lai izdzīvotu. Tā būtu minimālā summa.

 

 Natasha

Nataša: Pirmkārt, ir jānodrošina cilvēki ar darbu un jāsamazina vai pilnībā jānoņem nodokļi maksai par komunālajiem pakalpojumiem. Ja būs darbs, daudziem dzīves sakārtosies un nebūs jābrauc peļņā uz ārzemēm.

 

Ananijs

Ananijs: Mūsu valdības dara to, kas pašiem patīk, cilvēkus nedzird. Valdība ir valdība. Esam Eiropas Savienībā, bet vienkāršie cilvēkiem no tā ir maz labuma. Protams, pilsētā ir sakārtotas ielas, citi darbi veikti, bet algas kā bija mazas, tā arī ir mazas. Arī pensijas. Ja jau esam Eiropā, tad arī mūsu algām un pensijām ir jābūt Eiropas līmenī. Taču tā tas nav. Nav svarīgi, kas veidos jauno valdību, iedzīvotājos tā tapat neieklausīsies. Ir jānomainās paaudzēm un tad varbūt jaunie cilvēki, kas nāks veidos valdību, kas domās arī par cilvēkiem.

 

 Inese

Inese: Vajadzētu vairāk naudas atvēlēt veselībai, ārstiem, izglītībai un pensijām, kā arī paaugstināt minimālo algu. Lai ir darbs un iespēja pelnīt, lai cilvēki nebrauc uz ārzemēm.

 

 Tatjana

Tatjana: Pats svarīgākais ir cilvēkus nodrošināt ar darbu. Tiek minēts, ka Latvijā vidējā alga ir 800 eiro. Tas neatbilst patiesībai. Reģionos tikpat kā neviens nesaņem tādu algu. Tas, ko saņemam galvenokarti ir minimālā alga uz papīra, bet uz rokas vēl krietni mazāk apmēram 260 eiro un tā ir nauda ar kuru nevar izdzīvot. Jaunajai valdībai vajadzētu pievērsties reāliem cipariem, nevis kaut kādam vidējam aritmētiskam skaitlim, kas reālajā dzīvē neatbilst patiesībai.

Atstājiet komentāru