2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Kādas ir jūsu ģimenes Ziemassvētku tradīcijas?

Kādas ir jūsu ģimenes Ziemassvētku tradīcijas?

 Edgars

Edgars: Svinam ģimenes lokā, pulcējamies kopā, sākot no vismazākajiem un beidzot ar omītēm, gatavojam septiņus un vairāk dažādus ēdienus. Rotājam eglīti. Svētku vakarā visi nākam pie galda, apmaināmies dāvanām. Svinam klusi un mierīgi.

 

 janiina

Janīna: Svinu mājās kopā ar bērniem. Vedeklai māsa atbrauc ar saviem bērniem. Mazajiem gatavojam dāvaniņas, man ir divi mazbērni, tiem dāvanā – rotaļlietas. Eglīte mums jau vairākus gadus ir mākslīga, to arī rotājam.

 

 Elizabete Ilona

Ilona un Elizebete: Mēs parasti dodamies pie radiem un kopā svinam. Mājās rotājam eglīti, ciemos jau ir izrotāta. Dāvanas liekam zem eglītes, pantiņus skaitam, dāvanas vakarā vaļā neveram, gaidam Ziemassvētkus un kā filmās otrajā rītā steidzam atvērt.

 

 Marija

Marija: Esmu krievu tautības cilvēks, taču svinam Ziemassvētkus arī kopā ar latviešiem. Ir daudz brīvdienu, bērni ciemos atbrauc. Dāvaniņas gatavojam, galdu klājam.

 

 Valentina

Valentīna: Visi kopā sanākam – dēls, meita, mazbērni un pušķojam eglīti. Parasti pērkam nelielu, mazu eglīti. Lai saņemtu dāvanu - jāskaita pantiņš.

 

Ritvars

Ritvars: Parasti svinam ģimenes lokā un katrs katram gatavojam dāvanas, ģiemene ir liela, tāpēc katram sanāk daudz dāvanu. Ar ģimeni braucam uz mežu pēc eglītes, pēc tam to rotājam. Dāvanas atveram Ziemassvētku rītā.

Atstājiet komentāru