2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Vai atbalstāt skolēnu darbu vasarā?

Vai atbalstāt skolēnu darbu vasarā?

Sandis

Sandis: Nekad neesmu iesaistījies Nodarbinātības valsts aģentūras organizētajos darbos vasarā un mani paziņas arī nav to izmantojuši. Taču ja būtu iespēja vasarā strādāt, tad es vislabprātāk kaut ko darītu pie mašīnām, piemēram, strādātu servisā.

 

 Artjoms

Artjoms: Jā atbalstu, jo esmu strādājis vasarā. Man bija darbs Jēkabpils pašvaldībā, uzkopām pilsētas teritoriju, ielas slaucījām. Darbs nebija grūts, taču, ja varētu izvēlēties es vislabprātāk strādātu kādā darbā, kas saistīts ar tehniku.

 

 Ludmila

Ludmila: Protams atbalstu. Parasti skolēni uzkopj pilsētas teritoriju un tas ir vajadzīgs darbs, cik zinu arī skolēniem patīk vasarā strādāt un nopelnīt. Savulaik arī mans bērns strādāja vasarā, zāli pļāva un bija apmierināts, ka var nopelnīt.

 

 Edgars

Edgars: Nekad neesmu iesaistījies vasaras darbos, jo visu laiku veltīju mācībām. Taču domāju, ka ir labi, ja ir darbs vasarā. Šis darbs varētu būt arī pirmā pieredze kādā darba jomā, jo darba devēji negrib ņemt darbā jauniešus bez pieredzes, savukārt jaunietim tās nav. Šis varētu būt risinājums. Ja bērni strādās vasarā un būs aizņemti, mazāk tiks demolēta pilsēta, pilsētā uzlabosies krimonogēnā situācija.

 

Liiga

Līga: Tas ir superīgi! Es gan pati neesmu iesaistījusies Nodarbinātības aģentūras piedāvātajos darbos, jo vienmēr pati atrodu darbu vasarā. Parasti strādāju kādā no kafejnīcām.

 

Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Atstājiet komentāru