2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Vai Jēkabpils slimnīcā jāsaglabā asins sagatavošanas nodaļa?

Vai Jēkabpils slimnīcā jāsaglabā asins sagatavošanas nodaļa?

 Valentina

Valentīna: Uzskatu, ka šadai nodaļai noteikti ir jābūt Jēkabpils slimnīcā. Tā ir jāsaglabā. Es arī kādreiz biju donors, vairākus gadus ziedoju asinis. Pazīstu vairākus citus donorus un arī viņi atbalsta, ka nodaļa paliek Jēkabpilī.

 

Tatjana

Tatjana: Domāju, ka jā. Es arī esmu donors un regulāri eju ziedot asinis. Bija situācija, kad vajadzēja palīdzēt vīratēvam ziedot asinis. Aizgāju, nodevu asinis un nolēmu, ka tas jādara regulāri, lai palīdzētu cilvēkiem.

 

Tamara

Tamāra: Jā, noteikti. Esmu bijušais mediķis un ar pārliecību saku, ka šāda nodaļa nepieciešama, jo slimnīcā bieži ir situācijas, kad nekavējoties nepieciešama asins pārliešana dzīvības glābšanai un tad ir nepieciešamas donoru asinis. Es arī ilgus gadus biju donors, uzskatu, ka nodaļu nedrīkst likvidēt.

 

Aleksandra

Aleksandra: Noteikti nodaļa jāsaglabā, noteikti. Tā ir nepieciešama gan slimnīcai, gan iedzīvotājiem. Es arī jaunībā vairākus gadus biju donors, ziedoju asinis. Tā ir atbalstāma lieta.

 

Anrijs

Anrijs: Nevajag centralizēt asins sagatavošanu, ir labi, ka šāda nodaļa ir Jēkabpils slimnīcā. Es esmu donors jau astoņus gadus. Ir labi, ka var iet regulāri ziedot asinis, nevis gaidīt, kad gadā reizi vai divas atbrauks specializētais autobuss no Rīgas un varēs ziedot asinis. Būt donoram ir vairāki plusi, galvenais – arī pašam uzlabojas veselība.

 

Saistīta ziņa: Centralizējot donoru asins apstrādi, slēgs asins sagatavošanas nodaļu Jēkabpils slimnīcā

Atstājiet komentāru