Kādus rudens dārzeņus visbiežāk lietojat uzturā?
Aina: Ķirbjus. Man garšo gan marinēti ķirbji, gan ķirbju salāti. Tāpat arī gurķus un tieši marinētus vai skābētus, šādi man labāk garšo kā svaigi. Cepu arī kartupeļu pankūkas. Bērnībā garšoja kartupeļi sagriezti lielās šķēlēs un cepti uz plīts riņķiem. Tagad tādus vairs negatavo.
Lilija: Visu, kas izaudzis dārzā – kartupeļus, burkānus, kāpostus, kabačus un citus dārzeņus. Sagriežu kartupeļus sešās daļas, lieku bļodā, apleju nedaudz ar eļļu, ļauju nedaudz iemarinēties, tad lieku uz pannas un virsū kādu gaļu, piemēram, vistu stilbiņus. Šāds ēdiens garšo gan pašiem, gan ciemiņiem.
Alla un Artjoms: Ēdam burkānus, ķirbjus, kabačus, kartupeļus - gan cepam, gan vāram, gan sautējam. Daudz ēdam arī ābolus. Dēlam vislabāk garšo āboli. Draudzenei dārzā aug vīnogas, ļoti saldas, ar tām cienājamies.
Anna: Visbiežāk jau tomātus, kāpostus, burkānus – gan salātos, gan gatavojam dažādus ēdienus. Man vismīļākie dārzeņi ir tomāti un topa ēdiens – tomāti ar krējumu.
Vadims: Burkānus, kāpostus, kartupeļus, arī ābolus. Cepam kartupeļu pankūkas. Man vislabāk garšo kartupeļu pankūkas ar krējumu.
Sandra Mikanovska,
Radio1, Ceturtdiena