2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Vai Jēkabpils ielas un ietves ziemā ir pietiekami tīrītas un kaisītas un, cik viegliērti pa tām var pārvietoties?

Vai Jēkabpils ielas un ietves ziemā ir pietiekami tīrītas un kaisītas un, cik viegliērti pa tām var pārvietoties?

 lelde

Lelde: Ja ir gari gumijnieki kājās, tad ir super! Lielākoties problēma ir nepareizi izbūvētās ielas, jo daudzās vietiņās sakrājas ūdens un tad tiec garām kā gribi. Piemēram, pie ēkas Zemgales ielā 9e vienmēr jāiet pa braucamo daļu, ja nav gumijnieku. Kad tikko bija biezā sniega kārta pilsētā - nodomāju, ka, kopš pamainījās pilsētas vadība, greiders biežāk brauc. Bet tagad kad slapjš, bez gumijniekiem neiespējami. Domāju, ka tas ir ielu izbūves dēļ, ne nolaidīgas tīrīšanas dēļ.

 

Liene

Liene: Jēkabpilī šajos laika apstākļos grūtības ir gan pilsētas ielu apsaimniekotājiem, gan gājējiem un autobraucējiem. Ietves un ielas ir atkušņa putrā, atliek brist cauri un braukt uzmanīgi. Celtnieku ielas mikrorajona autostāvvietu atkusnis kā vienmēr pārvērtis par milzīgu ezeru.

 

Eliiina

Elīna: Dzīvojot Viestura - Jaunās ielas uz krustojuma pie divām gājēju pārejaam, un vērojot, kas notiek uz ielas, jāteic, ka šogad esmu ieverojusi gan sniega pūtējus, tīrot sniegu no trutuāra, gan auto, kas kaisa săli, gan greideri. Iespējams, šīs ielas tīra un kaisa biežāk, jo tiek intensīvi izmantotas. Bet kā auto braucēja, varu apliecināt, ka ir problēmas ar tā dēvētajām gaisa bedrēm uz asfaltētajām ielām, kuras vasarā un rudenī intensīvi daudzviet lāpīja, bet šobrīd ūdens tās atkal izskalojis un redzot peļķi, nav zināms, kas sagaida tajā iebraucot. It sevišķi tas sakāms par Daraudzības aleju, kur ikviens brauciens ir kā “griežot krievu ruleti”, nekad nezini kāds pārsteigums gaida.

 

svetlana

Svetlana: Cik es esmu novērojusi, ejot pa pilsētu, ietves ir tīrītas, ielas kaisītas, nav nekādu problēmu. Uzskatu, ka pilsētas dienesti strādā labi un man par to ir prieks.

 

Aija

Aija: Lielā daļā pilsētas ielas nav viegli izbraucamas, jo acīmredzot ielu projektēšanā un izbūvē nav pietiekami profesionālu speciālistu, lai ielas un ietves izbūvētu tā, lai lietus un sniega kušanas dēļ radušās ūdens masas novadītu no brauktuvēm. Atsevišķas ietves centrālajām ielām ir kvalitatīvi notīrītas. Dzīvoju Dārzu ielā, un mājas pagalmā grūti tikt līdz mašīnai. Noderētu kārtīgi gumijas zābaki.

 

Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Komentāri (0-8/8)

  • madara
    02.07.2018 18:36
    Kas apsainieko ietvi un ceļu pie Seperneto kreisajā krastā Jēkabpilī?
    Rudenī , vasarā, pavasarī ūdens uz ceļa, berni peldas! Ietves slidenas ziemā. Šāda situācija novērojama, kopš uzc/ela veikalu!!!
  • Ligita
    02.07.2018 18:36
    Cik ilgi bus jagaida kad kads sataisis Celtnieku ielas celu pie 19 un 17 majas,cels uz bernu laukuminu.Tur udens masinai lidz durvim.Un vienalga vai ta ziema vai vasara.Lika trubas,uzleja jaunu asfaltu,bet par udens novadisanu druscin aizmirsa.Un tas ta jau ENTOS gadus.
  • Mk
    02.07.2018 18:36
    Ar galvenajām ielām ir ok,jo mazāka iela,jo lielākas problēmas ar izbraukšanu. Ietves gan tiek pucētas kā nekad,tīra gan traktorīši,gan nopakaļ ar lāpstām.
  • Guest
    02.07.2018 18:36
    Līvānos pie Vaivoda visi celiņi tiek iztīrīti un nokaisīti, un to dara 5-cos no rīta. Jokipilē pulkstend divos sētneki lēnā garā grozās, pļāpā un vēl met uz braucamās daļas. Tāpēc arī kārtības nav. Zemgales ielā 9 pie ielas ir stojanka, kura ir visa zem ūdens, nevar no mašīnas izkāpt. Kad novērsīs to problēmu?
  • Jkbpl
    02.07.2018 18:36
    Idiotisms. Es godīgi sakot neesu redzejusi ka ietves tiritu vai kaisitu. Vinas ir jatira un tik pec tam jakaisa. Jau sen gribeju sūdzību uzrakstīt, bet atliku. Es ka mamina eju ar zīdaiņa ratiem un izbraukt iziet ir neiespējami. Ir zel ka ne viens nepadomā par maminam un veciem cilvēkiem, jo tiesi siem ir viss grūtāk izbraukt iziet so slapjo dranki. Esmu neskaitamas reizes redzejusi ka māmiņas iet pa šoseju, un nejau tpc ka vinas ta velas, bet toc ka nav tiritas gājēju pārejas. Braucama dala ir maz bet ok, ejosa ne vspr nav vardu.
  • ese
    02.07.2018 18:36
    Staigāju kājām un viss ir ok. Ja būtu džipuks, tad gan probļemas atrastos. Slikts ceļš, lietus un vējš.
  • IEDZIVOTAJS
    02.07.2018 18:36
    Draudzības alejas beigās neviens neko netīra! Nav iespējams tikt cauri šai Venēcijai bez slapjam kājam un tas ir tikai izejot no mājas...a vēl jāskraida pa visu piksētu, kurā arī nekas nav tīrīts.
  • Latvietis
    02.07.2018 18:36
    Ja domniekiem liktu apēst kaut 1 procentu no tā sāls daudzuma kas tiek izkaisīts uz ielām.visi nosprā...u.Ārprāts.Ja tīrs sniegs jākausē tikai ar sāli.vai nu muļķi vai ieinteresētas personas tur sēž...

Atstājiet komentāru