2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Kādas ir jūsu ģimenes Lieldienu tradīcijas?

Kādas ir jūsu ģimenes Lieldienu tradīcijas?

 Justiiine

Justīne: Sestdienas vakarā pirms Lieldienām krāsojam olas sīpolu mizās un ar dažādiem zaļumiem. Lieldienas rītā kopīgi brokastojam un kaulējamies ar olām. Agrāk, kad ar māsu vēl dzīvojām pie mammas visi kopā gājām uz pilsētā notiekošo Lieldienu pasākumu. Šogad, visticamāk, Lieldienās došos ciemos pie mammas, kopā kaulēsimies ar olām un svinēsim svētkus.

 

 Daina

Daina: Krāsojam olas, kaulējamies, šūpojamies, braucam ciemos uz laukiem Kalna pagastā. Uz dievnamu vai pasākumiem Lieldienās neejam, svinam ģimenes lokā.

 

 Raivis

Raivis: Iepriekšējā dienā visa ģimene kopā krāsojam olas, Lieldienās pie svētku galda kaulējamies. Pēc tam ejam uz Lieldienu pasākumu pilsētā.

 

 Inese

Inese: Šogad Lieldienās man būs jāstrādā. Svētkus svinam tradicionāli – iepriekšējā dienā krāsojam olas, tinam klāt jau laikus salasītas smilgas un zemeņu lapiņas, kaulējamies. Agrāk, kad vēl bērni dzīvoja ģimenē svētkus svinējām plaši, tagad katram sava ģimene, kurā Lieldienu tradīcijas tiek turpinātas. Lieldienās noteiktu eju uz baznīcu.

 

 Arita

Arita: Lieldienās svētkus svinēt visi pulcējamies pie vecākiem. Krāsojam olas, kaulējamies ar olām, ripinām olas, meklējam Lieldienu zaķa dāvanas, pavadam laiku kopā ar ģimeni.

 

 Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Atstājiet komentāru