2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Kā vērtējat gaidāmās izmaiņas bezdarbnieku pabalsta izmaksā?

Kā vērtējat gaidāmās izmaiņas bezdarbnieku pabalsta izmaksā?




Aija: Uzskatu, ja Latvijā tiktu celtas rūpnīcas, attīstītos ražošana un cilvēkiem būtu viegli atrast ātri citu darbu, tad pabalstu izmaksas periodu varētu samazināt. Patlaban, kad cilvēki grib strādāt un nav darba, samazināt pabalsta izmaksas laiku nevar, jo arī pēc darba zaudēšanas rēķini ir jāmaksā, arī cenas produktiem un precēm nemitīgi pieaug.



Irita:
Atbalstu. Cilvēki ir jāmudina meklēt ātrāk darbu, ja tas zaudēts. Arī es esmu izmantojusi bezdarbnieka pabalstu, bet neizmantoju visu periodu, krietni ātrāk atradu citu darbu. Arī mans dēls nesen aizgāja no darba un tikai īsu brīdi izmantoja iespēju saņemt bezdarbnieka pabalstu, ātri atrada citu darbu.



Leontīns: Man nav viedokļa šajā jautājumā. Patlaban esmu pensijā, kad strādāju, tad bezdarbnieka pabalstu maksāja deviņus mēnešus un cilvēki, zaudējot darbu, to izmantoja. Man pašam nav nācies izmantot šo pabalstu. Tāpēc man grūti spriest, kā vērtēt gādāmās izmaiņas.



Sarmīte: Neatbalstu izmaiņas, uzskatu, ka jāpaliek līdzšinējai kārtībai, kad bezdarbnieku pabalstu maksāja deviņus mēnešus. Man divas reizes ir nācies, zaudējot darbu, saņemt bezdarbnieka pabalstu. Pirmajā reizē izmantoju iespēju pabalstu saņemt deviņus mēnešus, otrajā reizē darbu atradu ātrāk un visu periodu neizmantoju. Ja strādājam un maksājam nodokļus, pabalstu nedrīkst samazināt.



Dzintra: Petraviča to ir izdomājusi. Klausījos televīzijā diskusiju par šo tēmu, tur ministre labi pamatoja, kāpēc nepieciešamas izmaiņas, bet vai tas tā ir un vai kaut kas tiks mainīts vēl nav zināms, jo saprotu, ka šai idejai ir pretestība valdībā. Uzskatu, ja cilvēks ir strādājis, maksājis nodokļus, tad par ko iet runa? Kāpēc nesaņemt šo pabalstu?

Komentāri (0-2/2)

  • A
    20.09.2019 12:00
    Biruta:
    Bezdarbniekam uz paša vēlēšanos pabalsts nepuienākās.
    Biruta! Ja tev alga minimāla, temps maksimāls un attieksme hrenova, tad tā nav aiziešana uz paša vēlēšanos
  • Biruta
    20.09.2019 09:35
    Bezdarbniekam uz paša vēlēšanos pabalsts nepuienākās.

Atstājiet komentāru