2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Kas, Jūsuprāt, būtu jādara, lai tautieši ārzemēs vēlētos atgriezties Latvijā?

Kas, Jūsuprāt, būtu jādara, lai tautieši ārzemēs vēlētos atgriezties Latvijā?



Aļona:
 Jābūt lielākām algām. Man vīrs jau divi gadi strādā ārzemēs, braucam viens pie otra ciemos, arī draudzene strādā ārzemēs. Pati pagaidām neplānoju braukt prom.  Vīrs strādāja celtniecībā Jēkabpilī, alga bija maza, ko nevar salīdzināt ar algu celtniecībā Vācijā, ko viņš tagad saņem.



Iveta:
Man divi bērni dzīvo un strādā ārzemēs un pagaidām atgriezties neplāno. Lai cilvēki gribētu atgriezties ir jābūt darbam ar labām algām, vismaz 1500 eiro mēnesī. Taču pagaidām mūsu valsts politiķi vairāk domā par savām kabatām, ne cilvēkiem.



Regīna: Jānodrošina labi apmaksāts darbs un, protams, arī iespēja atrast dzīvesvietu, lai būtu pieejami dzīvokļi. 



Jānis: Man daudz draugu un paziņu strādā ārzemēs, jo tur labi maksā. Vacijā, piemēram, nedēļā saņem 1300 eiro un vairāk. Taču dzīves apstākļi tur nav labi. Lai nopelnītu, spiežas pa pieci cilvēki vienā istabā. Tas vairāk der jauniešiem. Latvijā jau galvenokārt visur maksā tikai minimālo algu, ar tādu jaunieši nevar iztikt, brauc prom. 



Ilze: Mana māsa nesen atgriezās Latvijā. Bija prom ārzemēs gandrīz sešus gadus. Atgriezās, jo ir ģimenes cilvēks, te vecāki, māsas. Pagaidām darbu nav atradusi, tas ko piedāvā ir smieklīgi, ņirgāšanās par cilvēkiem. Lai cilvēki atgrieztos ir jāmaina nodokļu politika, jāsamazina nodokļi. Deputāti varētu rādīt piemēru, samazinot sev algas, nevis paaugstinot. 

Saistīta ziņa: Jēkabpils pilsētas pašvaldība plāno, ka līdz 2020. gada maijam atgriezīsies 50 remigranti

Atstājiet komentāru