2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Vai Jūs, ja būtu tāda vajadzība, šodien ietu uz barikādēm?

Vai Jūs, ja būtu tāda vajadzība, šodien ietu uz barikādēm?



Andris: Jā, par Latviju ietu arī šodien uz barikādēm. Arī 1991.gadā biju uz barikādēm. Tomēr par dzīvi valstī pēc barikādēm ir neliela vilšanās. Kuram no mums bērni nav ārzemēs? Toreiz domājām un sapņojām par citādu dzīvi Latvijā nekā ir šodienas realitāte.



Valentīna:
Droši vien, ka neietu, jo vairs nav ne veselības, ne spēka. 1991.gadā uz barikādēm nebiju, strādāju skolā, dežūrēju pie tālruņa, biju organizatoriski saistīta ar barikādēm. Lai arī fiziski vairs nevarētu stāvēt uz barikādēm, sirdī es vienmēr esmu par Latviju.



Jānis: Jā, ietu un, ja būtu vajadzība arī pats organizētu barikādes un aicinātu uz tām cilvēkus. 1991.gadā aktīvi darbojos Tautas frontē un organizēju braucienus no Jēkabpils un Jēkabpils rajona uz barikādēm. Esmu lepns par ieguviem pēc barikādēm, esam brīva, demokrātiska valsts, esam Eiropas Savienībā un NATO.



Žanna: Par Latviju un tautu ietu arī šodien uz barikādēm, ja būtu vajadzība. 1991.gadā uz Zaķusalu, uz barikādēm braucu privāti kopā ar draugiem. Bija pilna mašīna. Manai draudzenei bija līdzi  mammas saglabāts un dots Latvijas karogs. Ar to gājām uz barikādēm un dežūrējām Zaķusalā, sargājot televīziju.



Velga: Protams, ietu un sargātu Latviju. Arī 1991.gadā biju uz barikādēm. Toreiz no Jēkabpils 3.vidusskolas kopā ar vidusskolēniem braucām ar trim autobusiem uz Zaķusalu. Kopā ar skolēniem dežūrējām diennakti pie ugunskuriem.

Atstājiet komentāru