2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Kādas ir Jūsu Līgo un Jāņu tradīcijas? Kā šogad svinēsiet svētkus?

Kādas ir Jūsu Līgo un Jāņu tradīcijas? Kā šogad svinēsiet svētkus?



Jānis Ščerbickis: Mana tradīcija – esmu Jānis un svētkos esmu mājās. Tuvinieki un draugi to zina un nāk līgot. Šogad līgojot ievērosim prasības. Jaukus jums visiem svētkus! Līgo! Līgo...




Līga Vīča: Es parasti Jāņus svinu mājās, jo Līga nekad nezina kādi līgotāji sanāks... Parasti svinu ģimenes lokā un ja vēl kāds piebiedrojas, projām nedzenu. Šis sarežģītais laiks manus Līgo neietekmēs, viss kā parasti - Latvijas radio 2 un ģimenes Zaļumballe līdz rīta gaismai... Jaukus svētkus!



Jānis Svilpe: Esmu Jānis trešajā pakāpē. Tēvs un vectēvs bija Jāņi. Dēls_ Jānis un mazdēls arī Jānis - piektajā paaudzē. Savukārt mazmeita man Līga. Līgo svētkus svinam ģimenes lokā piecpadsmit līdz divdesmit Svilpes.Trīs dēli, vienā meita un deviņi mazbērni.



Līga Bleive: Līgo svētkus visbiežāk svinu mājās. Kā būs šogad vēl nezinu, taču ir padomā Līgo vakarā doties uz laukiem pie citas Līgas un Jāņa, laukos šie svētki ir daudz burvīgāki. Svinam tradicionāli - jau laikus nopērku alu, sieru, cepam šašliku un desiņas. Līgo galdam gatavoju salātus un kādas uzkodas. Cenšos katru gadu savīt sev ziedu vainagu. Ugunskuru kurinu jebkuros laika apstākļos.



Jānis Bite: Īstajā Saulgriežu dienā, 21.junijā pie ugunskura pavadīsim garāko dienu un gaidīsim īsāko nakti  pašgatavotu sieru. Rīta saulītes mošanos sagaidīsim ar rīta ugunskuru un dziesmām. Saulgrieži noritēs šaurākā ģimenes lokā nekā citgad, jo daļai jaunās paaudzes svētku dienās ir jāstrādā. Līgo diena un Jāņu diena plānojas klusās, jo Covid vīrusa dēļ radi vēl baidās svinēt kuplākā pulkā.

Atstājiet komentāru