2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jautājam: Vai pēdējā gada jeb Covid-19 ierobežojumu laikā Jūsu fiziskās-sportiskās aktivitātes ir pieaugušas vai tieši pretēji samazinājušās?

Jautājam: Vai pēdējā gada jeb Covid-19 ierobežojumu laikā Jūsu fiziskās-sportiskās aktivitātes ir pieaugušas vai tieši pretēji samazinājušās?


Laura Nikola Pinne:
Katrā ziņā Covid-19 ierobežojumi pasliktināja manus rezultātus sportā. It īpaši tajā laikā, kad nevarēja rīkot kopīgus treniņus. Lai varētu viens pats nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, ir jāmāk atrast motivācija to darīt. Šobrīd ar treniņiem ir daudz labāk, salīdzinoši ar pagājušo gadu, jo atrodu vairāk iespējas pavadīt laiku svaigā gaisā sportojot un atrodas laiks jaunām interesēm. Uzskatu, ka sportiskām aktivitātēm ir jāatrod laiks, lai arī tā būtu vienkārša pastaiga pa mežu.


Spodra Purviņa: Mūsu, manas un Voldiņa, sportiskās aktivitātes ir pieaugušas! Regulāri ejam iepazīt labāk mūsu Jēkabpili pa dažādiem maršrutiem. Dažu dienu kājām nostaigājām septiņus kilometrus, pārsvarā dienā noejam ap četrus līdz piecus kilometrus. 


Rolands Rubiķis: Esmu mājturības skolotājs, darbs skolā klātienē vienmēr ir ļoti aktīvs un darbīgs. Ņemot vērā faktu, ka šobrīd mācības notiek attālināti, darbs tiek veikts pie datora, vadītas tiešsaistes stundas, laboti skolēnu iesūtītie darbi. Dienas laikā vienmēr ir jābūt pieejamam skolēnam, lai sniegtu atbalstu mācību procesā, tāpēc laiks sportiskām aktivitātēm atliek tikai vakara stundās. Covid-19 ierobežojumu laikā krasi mainījusies ikdiena un samazinājušās fiziskās aktivitātes.


Lilija Kirilova: Manās fiziskās/sportiskās aktivitātēs ir palikušas tādas pašas, tikai mainījušās formā. Dodos biežāk garās pastaigās svaigā gaisā un vingroju Zoom, nevis klātienē. 


Iveta Skolniece: Mazāk apmeklēju tirdzniecības vietas un vispār vietas, kurās uzturas daudz cilvēku. Taču tieši fiziskās aktivitātes Covid-19 īpaši nav ietekmējis, vairāk gan tās ietekmējusi sniegotā ziema un sals. Cenšamies ar bērnu kaut kur doties gluži vienkārši pastaigāties, piemēram, gar Daugavmalu vai Krustpils saliņā.

Atstājiet komentāru