2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jautājam: Vai sestdien piedalīsieties Lielajā talkā?

Jautājam: Vai sestdien piedalīsieties Lielajā talkā?


Aleksandra Ugrika:
Parasti talkojam kopā ar savējiem. Atkarībā no laikapstākļiem vairāk uzmanību veltam vai nu iekšdarbiem, vai labos laikapstākļos darbojoties ārā. Pavasarī vienmēr ir kur pielikt roku: pagalmā, augļudārzā, arī dzimtas kapus apkopjot pēc ziemas. Ir jauki, ka ir tāda Lielā talka. Tas darbam piešķir īpašāku, pat tādu kā svētku noskaņu un, iespējams, daudziem ir iemesls satikties. Man pavasara uzkopšanas darbi sākas ar pirmajām siltajām dienām. Un vienu konkrētu datumu negaidu.


Laura Rakova: Lielās talkas dienā mācīšos kursos. Talkā piedalīties nesanāks. Kādreiz esmu piedalījusies ar darba kolektīvu, kad vācām atkritumus gar Radžu ūdenskrātuvi. Vakarpusē iziešu pastrādāt pagalmā. Katram savs pagalms, savs īpašums jākopj. Ja mēs katrs ikdienā aiz sevis iemācītos savākt, tāda apmēra talkas nebūtu jāorganizē. Kad vakaros eju skriet pa jaunizveidoto gājēju celiņu Spuņģēni-Jēkabpils, skumjas uznāk redzot atkritumus, ko šoferi izmet pa mašīnu logiem. Pat kaķi var iemācīt iet kastītē, bet cilvēks nesaprot, ka aiz sevis jāsavāc...


Ēvalds Bērziņš: Pirms pandēmijas Lielajā talkā piedalījos un arī to organizēju, galvenokārt baznīcas dārza un apkārtnes sakopšanā. Pandēmijas laikā teritorijas sakopšana notiek dažādos laikos, cilvēkiem iesaistoties individuāli. Šogad Lielās talkas dienā sakopšanas darbos nepiedalīšos, baznīcas dārzs un apkārtējā teritorija jau ir sakopta. Visiem, kuri dosies uz talku – vēlu siltu, saulainu dienu un darba sparu.


Aiva Jakubovska: Kā gan bez Lielās talkas! Tā kā Mežaparks ir sportistu otrās mājas, tad tradicionāli ik gadus talkojam šajā vietā. Šogad aicinām aktīvos iedzīvotājus plogingā, kas ir lēna skriešana savam priekam apvienojot to ar vides sakopšanu. Turklāt Mežaparks Lielās talkas dienā kļūs par vienu objektu bagātāks, jo tiks uzstādīts āra tenisa galds. Arī es tur būšu un savu artavu pielikšu. Noteikti arī krāsu ota nonāks manās rokās, lai atsvaidzinātu kādu no Mežaparka atpūtas soliņiem.


Lelde Veigure: Lielās talkas dienā nāksies būt darbā. Noteikti atbalstu šo pasākumu, jo, manuprāt, tā ir lieliska iespēja sakārtot apkārtni, dabu. Citiem vārdiem sakot - paši piesārņojam, paši arī satīram! Tas ir jauki un pareizi. Pati talkošanas atmosfēru noķeru savos laukos, kur darba ir ļoti daudz ap šo laiku.

Atstājiet komentāru