2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jautājam: Vai esat interesējies, kas kandidē uz Jēkabpils novada domi un vai piedalīsieties pašvaldību vēlēšanās?

Jautājam: Vai esat interesējies, kas kandidē uz Jēkabpils novada domi un vai piedalīsieties pašvaldību vēlēšanās?


Sandra Skutele (Viesītes novads):
Lai arī decentralizācija ir pareizs varas sadalījuma virziens un jo mazāks reģions ievēl amatpersonas, jo šīm amatpersonām ir saprotamākas cilvēku vēlmes un vajadzības, “ varai jābūt pēc iespējas tuvāk tautai”, taču iepriekšējā reģionālajā reformā šis iepriekšējais princips ir radījis milzīgu birokrātijas pieaugumu un nelielas pašvaldības, kuras nespēj sevi finansēt, visus infrastruktūras uzlabojumus veica no valsts budžeta dotācijām. Tagad ir cerība, ka šīs reformas ietvaros varbūt mazināsies birokrātijas slogs, vietējā vara būs vairāk ieinteresēta biznesa attīstībā (šādai reformai būtībā būtu jānotiek vienlaicīgi ar pašvaldību dotēšanas principu maiņu un nodokļu sadales starp valsts un pašvaldības budžetiem maiņu). Vienkārša pašvaldību robežu pārzīmēšana bez iepriekš minētajām papildus reformām visticamāk vēlamo rezultātu nedos. No tā var secināt, ka šajās vēlēšanās es nepiedalīšos.


Daina Robežniece (Jēkabpils novads): Par vēlēšanām zinu. Protams piedalīšos. Zinu daudzus kandidātus. Pazīstu. Darbs tāds ar cilvēkiem. Programmu solījumiem īpaši neticu. Bieži vārdi ar darbiem nesakrīt, grūti jau visu izpildīt. Par ko balsošu zinu. Visiem vēlu  izturību un labu veselību. Lai izdodas!


Angelina Tukiša (Krustpils novads): Pašvaldību vēlēšanās piedalīšos, jo uzskatu, ka tas ir katra sevis cienoša pilsoņa pienākums. Neesmu vēl izlēmusi par kuru politisko spēku balsošu, bet balsošu noteikti par to partiju, kura ir jau sevi pierādījusi ar darbiem, ne vārdiem.


Signe Lazdiņa (Jēkabpils): Jā, interesējos. cvk.lv esmu izskatījusi visus sarakstus un arī pārlasījusi dažu partiju programmas. Zinu, par kuru sarakstu balsošu, kam likšu plusiņu un kuru izsvītrošu.


Rasma Draška (Salas novads): Pašvaldību vēlēšanās piedalīšos, kā vienmēr. Jau esmu izlēmusi par ko balsot un tie ir cilvēki, kas ļoti labi parādījuši sevi Jēkabpils pilsētas attīstībā. Es ļoti kritiski skatos uz paziņojumiem pirms vēlēšanām un partiju netīrajām spēlītēm "noņemot no trases" patiesos pilsētas attīstītājus. Labie darbi runā paši par sevi.

Atstājiet komentāru