2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jautājam: Kā Jūs Ziemassvētkiem rotātu savu pilsētu un kā vērtējat pašvaldības veikumu šajā ziņā?

Jautājam: Kā Jūs Ziemassvētkiem rotātu savu pilsētu un kā vērtējat pašvaldības veikumu šajā ziņā?


Ineta Buka:
 Ziemassvētki, tāpat kā mēs visi mainās. Bet to gaidīšanas laiks joprojām ir svarīgs. Pēdējā gada laikā Jēkabpils pilsētas noformējums svētkos ir kļuvis ļoti īpašs, pārdomāts un radošs. Krāsa, gaisma un telpa ir! Svētku sajūtai vajag vēl klāt skaņu, garšu un smaržu. Un darbību Vecpilsētas laukumā! Es ceru, ka būs arī kustīgie sveicieni, kas iebrauc visos rajonos un pagalmos, ko pagājušgad organizēja Kultūras pārvalde.


Māris Vlazņevs:  Ziemassvētku dekorēšana ir katras ģimenes emocionāls, īpašs tuvības brīdis, jo piedalās visi. Katram rotāšanai ir savas idejas, tieši tāpēc spriest par kāda cita veikumu negrasos. Kā es rotātu? Budžeta iespējās izgaismotu pilsētu un Kena parku maksimāli gaiši, krāsaini, lai bērni, to ilgi nevarētu aizmirst! Uz katra apļa uzstādītu izrotātu eglīti, Ziemassvētku vecīša figūras ar ziemeļbriežiem, daudz Ziemassvētku lampiņu. 24/7 spēlētu Ziemassvētku noskaņas mūzika Kena parkā, Vecpilsētas laukumā un citos bērnu laukumos.


Velga Novika: Pilsēta palēnām ietērpjas svētku rotā. Galvenā egle priecē ar jaukiem papildinājumiem. Arī apļi pamazām izdaiļojas. Diemžēl, Kena parks atstāts bārenīša lomā, arī Krustpils pusē vēl nejūt svētku noskaņu. Par pilsētas nomaļajiem rajoniem vispār nerunāsim - tie it kā nemaz neeksistētu. Vienīgo krāsainību sagādāja ielu apgaismojuma spuldžu mainītāji - tagad dažās ieliņās ir balta gaisma, dažās - vēljoprojām oranži dzeltena. Jāizsaka milzīga pateicība par kārtīgi iztīrītajām ielām un ieliņām. Neatceros nevienu sniegotu ziemu, kad būtu piedzīvots tāds brīnums. Vēlu visiem veselību.


Baiba Bērziņa: Kā es rotātu? Pēc iespējas vairāk liktu rotājumus uz kokiem - gaismiņas, lampiņas. Pie Krustpils Pils ir jauki šāda veida rotājumi. Patīk dažādi ornamenti uz apgaismojumu laternām, kas ik gadu bijši ierasti. Manuprāt, tādi gaisā esoši objekti rada īpašu gaisotni. Nākotnei ieteiktu ierasto dabisko egli izrotāt kaut kā citādi, neierastāk. Egle katru gadu ir ļoti skaista, bet ļoti līdzīga iepriekšējām. Nevajadzētu aizmirst arī par mazajiem parkiem, piemēram, Strūves. . Domāju, ka līdzekļus kurus jau otru gadu neizmantos Jaunā gada sagaidīšanas pasākumam, Egles iedegšanai un salūtam, vajadzētu 100% izmantot pilsētas izrotāšanai. Par pašvaldības veikumu - tik trūcīgi izrotāta, kā patlaban, Jēkabpils vēl nekad nav bijusi. Vienīgie rotājumi ir ap lielo egli Vecpilsētas laukumā. 


Aļona Avotiņa: Noteikti izgaismotu vairāk un interesantāk mūsu galveno pilsētas laukumu, jo šogad laukums ir patukšs. Noteikti atstātu izgaismotu tiltu, kāds tas bija 18.novemrī. Runājot par pašvaldības veikumu, gaidīju kaut ko vairāk jaunu un neredzētu. Eglīte, protams, skaista!


Velga Karole: Ziemassvētki ir paši gaidītākie svētki manā ģimenē. Pilsētā ir ļoti jauki izrotāta galvenā egle un Vecpilsētas laukums pie galvenās egles. Gaidu, kad tiks izrotāts Kena parks.  Pašvaldība centusies visus iepriecināt! Ja es rotātu pilsētu, man patiktu pilsētvidē mirdzoši enģeļi, lielas mirdzošas bumbas un gaismas zvaigznes.

Atstājiet komentāru