2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jautājam: Vai valdībai vajadzētu iesaistīties pārtikas cenu regulēšanā?

Jautājam: Vai valdībai vajadzētu iesaistīties pārtikas cenu regulēšanā?



Aija Bētiņa:
Protams, ka cenu kāpums ietekmē manu ģimeni, tāpat kā vairumam Latvijas iedzīvotāju. Es uzskatu, ka valdībai nevajag iejaukties, labāk lai viņi tiek galā ar veselības aprūpi, izglītību un lai neatstāj novārtā nākamā gada budžetu.


Ivars Joelis: Cenu kāpums ietekmē visus. Bet šobrīd ir vērojams arī cenu samazinājums, piemēram granulām un briketēm! Valdība manuprāt ir gana izdarījusi, lai stabilizētu situāciju, Covid 19 sāgas un kara sākšanas Ukrainā. Manuprāt, cenas tuvākos pāris gados praktiski nepalielināsies, bet gan visi sagaidīsim atalgojuma paaugstināšanos!


Inese Grišāne: Kā daudzbērnu ģimene, mēs ļoti izjūtam cenu kāpumu, veikalos preču sadārdzinājums ir ievērojams. Manuprāt, valdībai vajadzētu iesaistīties atbalsta pasākumos šajā jautājumā. Mūsu ģimene nepērk neplānotas preces. Nevaram to atļauties. Rūpīgi plānojam pirkumus un sekojam līdzi tēriņiem,  ikdienā preces iegādājamies prioritāri vajadzībām.


Evelīna Šķēle-Bitenbindere: Protams, cena ietekmē ģimenes budžetu, bet tāpat mēģinu neiespringt uz to. Nauda nāk un iet. Iespējams, ka valdībai vajadzētu konkrētiem produktiem uzlikt cenu griestus, piemēram, pienam, maizei un dārzeņiem. Bet vai tad netiks ietaupīts uz izejvielām un būs zemākas kvalitātes produkti, kas jau šobrīd tiek darīts.


Sandra Miņkova: Protams, ka cenas nepārprotami ir būtiska dzīves sastāvdaļa un to sabalansēšanu ar ienākumiem uzskatu par lielisku iespēju attīstīt savu radošumu un izdomu. Progresu, kā zināms, veicina grūtības, ne jau salda iesnaušanās...

Komentāri (0-1/1)

  • Kaut kā tā
    18.08.2023 11:13
    Degvielas, gāzes , elektrības, koksnes, metāla cenas ir bezkaunīgi augstas uzskrūvētas! Vot šiem visiem ir jāsamazina cenas, tad arī pārtikas un nepārtikas cenas kristos! Valdība jau te vienā gadā dārzeņiem pazemināja PVN, bet tirgotāji sataisīja tā, ka nekas tā arī nesamazinājās. Algas jau arī neviens nepalielina. Tā, ka cik kurš var atļauties , tā arī ēd un neko nevar darīt.

Atstājiet komentāru