2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jautājam: ANO Laimes indeksā 143 valstu vidū Latvija ierindojas 46.vietā.  Vai tu savā valstī, pilsētā vai pagastā, kur dzīvo, jūties laimīgs?

Jautājam: ANO Laimes indeksā 143 valstu vidū Latvija ierindojas 46.vietā. Vai tu savā valstī, pilsētā vai pagastā, kur dzīvo, jūties laimīgs?


Sandra Miņkova:
Paldies par brīnišķīgo jautājumu! Jūtos laimīga, jo esmu dzīva, esmu mājās, jo dzīvoju pilsētā, kurā esmu piedzimusi. Varu priecāties par dabu, sauli, Daugavu un katru nodzīvoto dienu.


Laura Nikola Pinne: Šobrīd jau pussemestris kā Erasmus+ studentei man ir nodzīvots Spānijā un tieši pēdējās dienās biju aizdomājusies par šo tematu. Lai arī cik jauki ir apgūt jaunas teritorijas un iepazīt kultūru, to ļoti novērtēju, tomēr ilgāka prombūtne liek apzināties, cik man tuva ir Latvija. Visvairāk novērtēju mūsu klimatu - četrus gadalaikus un daudzveidīgo dabu, arī sporta notikumi ir tie, kas dara mani laimīgu, jo cilvēki kļūst atvērtāki un saliedētāki. Ja mazu kripatiņu no dienvidnieku mentalitātes varētu iepilināt mūsu tautā, tad ko vēl vairāk varētu vēlēties!


Inese Grišāne: Jā! Jēkabpils ir ģimenei draudzīga pilsēta. Zaļa, dabiska, skaista. Mīlam savu pilsētu.


Solvita Varkale: Esmu strādājusi ārzemēs, bet vienmēr ar prieku atgriežos mājās pie savējiem, savā vidē. Vai esmu laimīga? Domāju un varu teikt, ka esmu laimīga, jo šeit esmu harmonijā ar sevi. Ja ir laiks un vēlēšanās, varu tikties ar saviem tuviniekiem, draugiem, varu apmeklēt dažādus kultūras pasākumus.  Ļoti patīk atrasties Latvijas ārēs, vērot dabas atmošanos, klausīties putnu treļļos. Manī skan R.Paula dziesma : "Nekur nav tik labi kā mājās, Nekur tevi negaida tā. Nekur nav tik labi man klājies, Un labāk ar' nebūs ne kā!"


Velga Karole: Laikam jāsaka, ka jūtos laimīga, jo esmu izaudzinājusi veselu vienu paaudzi ar labiem cilvēkiem, ar kuriem varu lepoties. Jūtos laimīga par to, ka dzīvoju Latvijā, Dzimtenes mīlestību cenšos nodot savām mazmeitām. Prieks par Jēkabpili, tās izaugsmi, labiem un zinošiem cilvēkiem, ar kuriem varam lepoties! Es jūtos laimīga par visu kas man dots!

Atstājiet komentāru