2024.gada 26. jūnijs

Ausma, Ausmis, Inguna, Inguns

Jautājam: Kas Jūs visvairāk satrauc saistībā ar klimata pārmaiņām – ļoti karstas vasaras vai ekstremāli aukstas ziemas?

Jautājam: Kas Jūs visvairāk satrauc saistībā ar klimata pārmaiņām – ļoti karstas vasaras vai ekstremāli aukstas ziemas?


Aija Rancova:
Ja ziemā ir ļoti auksti, vai vasarā ļoti karsti, cilvēks tam visam pielāgojas, aprod, rod savus risinājumus - siltāk ģērbjas. Vasarā - iegādājas dažādas atvēsināmās ierīces. Mani vairāk satrauc krasās temperatūras maiņas, kas ļoti iespaido veselību un labsajūtu, rada lielas neērtības. Ļoti vēlētos, lai vasara ir vasara un ziema ir ziema, nevis piektais gadalaiks.


Staņislava Brakovska: Nevar izdalīt vienu vai oru. Viss, kas ir ekstremāls rada postažu. Bez ūdens nav dzīvības un visam izsalstot arī nav dzīvības.


Velga Andžāne: Protams,ka man nepatīk ne pārmērīgs karstums, ne arī stindzinošs sals. Bet es domāju, ka globālā sasilšana ir nenovēršama un tāpēc jāmēģina pielāgoties.


Kaspars Skruzmans: Mūsu platuma grādos, pēc manām domām, grūtāk pārvarāms ir ekstremāls aukstums, jo tas saistīts ar iedzīvotāju un valsts ekonomisko situāciju kopumā, jo aukstākas ziemas, jo grūtāk apmaksāt apkures rēķinus, kā arī ražošanas izmaksas pieaug, kas sadārdzina preces un samazina konkurētspēju tirgū. Kā arī liels sniega daudzums rada papildus darbu komunālajiem dienestiem un auto vadītājiem. Runājot par ekstremālu karstumu, ietekme ir līdzīga, it sevišķi lauksaimniekiem. Klimata pārmaiņas ir jūtamas un musdienās ar to jārēkinās un jāspēj pielāgoties.


Gita Losāne: Mani vairāk satrauc karstās vasaras, sausums. Biedē lielgraudu krusa, spēcīgie vēji ar postījumiem. Jo no šīm nelaimēm neizmukt, neparedzēt, lai laicīgi sagatavotos.

Atstājiet komentāru