2024.gada 8. septembris

Ilga

Jautājam: Kā vērtējat valsts prezidenta Edgara Rinkeviča pirmo darba gadu?

Jautājam: Kā vērtējat valsts prezidenta Edgara Rinkeviča pirmo darba gadu?


Valda Priekule:
Vērtēju visnotaļ pozitīvi. Atzīstami, ka šis prezidents daudz uzmanības velta arī Latvijas iekšējām problēmā un neizdarībām, neizdabā partiju vēlmēm un gaidām. Prezidents nedemonstrē tik daudziem politiķiem piemītošo varas snobismu, augstprātību. Šķiet, ka empātija ir viņa personības iezīme, nevis komunikācijas speciālistu veidots tēls. Novēlētu panākt, lai neveiksmīgu, izšķērdējošu projektu vaininieki ( e-veselība, Rail Baltica) atbildētu par kļūdām un nolaidību.


Eduards Kalns: Man ir ļoti pozitīvs skatījums par Edgaru Rinkēviču. Uzskatu, ka tas ko viņš dara ir Latvijas tautas labā un interesēs. Man ļoti patīk viņa aktīvā iepazīšanās un iesaistīšanās ar tautu caur vizītēm, pasākumiem un darbiem. Viņa aktivitāte sociālajos tīklos ir arī ļoti novērtējamas, tas ir labs veids, kā komunicēt ar tautu, caur humoru, informatīvām ziņām un atbildēm uz uzdotajiem jautājumiem. Novēlu, lai arī turpmāk tiek nostiprināta šī uzbūvētā saikne ar tautu un lepni pārstāvēta Latvijas valsts un tautas intereses uz lielās pasaules skatuves.


Spodra Purviņa: Man patīk Prezidenta atvērtība, vienkāršība, smaids. Patīkams pārsteigums man bija Prezidenta rokās spiediens uz Daugavas dambja, kad viņš pavasarī viesojās Jēkabpilī un iepazinās ar aizsargdambi. Mēs tur satikāmies nejauši. Vēlu Edgaram Rinkēvičam veiksmi, izturību un gūt gandarījumu par paveikto!


Arta Vītola: Pēc kāda laika atkal, šķiet, varu teikt, ka lepojos ar savu prezidentu. Ļoti imponē kā cilvēks un viņa  loģika lēmumu pieņemšanas veicināšanā.


Rasma Draška: Manuprāt, Edgars Rinkevičs ir labs cilvēks, ja jau viņam apkārt, tiekoties ar cilvēkiem, nestāv baisa paskata apsardze, viņam nav bail no tautas. Par to pārliecinājos Sunākstē Gaismas akmens atklāšanas pasākumā un arī vērojot masu medijos. Ja cilvēks apzināti dara sliktu, viņš izjūt bailes un vēlmi norobežoties. Varu nepiekrist dažiem politiskiem lēmumiem, bet izjūtu cieņu.

Atstājiet komentāru