Jautājam: Kādus krājumus no dārza un meža veltēm gatavojat ziemai?
- Sandra Mikanovska --
- 25 julijs 2024 --
- 0Komentāri
Dzintra Siliņa: Visvairāk marinēju gurķus, jo man garšo. Recepte ir no žurnāla “Ievas Māja” pirmā numura, kas iznāca pirms desmit gadiem. Joprojām esmu uzticīga šai receptei.
Dzidra Liepiņa: Piemājas dārzā izaug viss; otro gadu izaug arī arbūzi un melones. Šogad rekordraža ķiršiem, arī no strazdiem nosargājām. Vārījām ievārījumu, spiedām sulu. Tagad kārta gurķiem un tomātiem, tos marinējam pēc dažādām receptēm. Saldētavā liekam tikai ogas un rabarberus, sagrieztus gabaliņos.
Ļuba Borščenko: Dārzā aug gan gurķi, gan kabači, gan citi dārzeņi. Man garšo marinēti gurķi, jo īpaši - saldie gurķīši. Lai arī šogad mežā sēņu maz, esmu jau paguvusi iemarinēt dažas burciņas. Vārīšu dažādus salātus ar kabačiem un citiem dārzeņiem. Recepšu ir daudz, atliek vien gatavot krājumus ziemai.
Madara Vīgante: Šogad mums sava siltumnīca, audzējam tomātus, gurķus. Iecienīti mūsu ģimenei ir tomāti želantīna. Vairumā ir izaudzētas dilles, tās saldēju, izmantoju marinādēm.Protams neiztikt bez meža veltēm. Meža aveņu ievārījumam un marinētām baravikām burciņās noteikti jābūt ziemas krājumos.
Solvita Varkale: Manā mājā krājumi ziemai tiek gatavoti jau jūnijā. Tiek saldētas zemenes, vāru rabarberus. Šobrīd marinēju gurķīšus. Kad intensīvi sāks gatavoties tomāti, gatavošu tomātus želejā, vārīšu lečo, dažādus salātus, tomātu sulu ar dažādām garšām. Pēdējo gadu jaunums ir čili džems. Nav vienas konkrētas receptes, visu gatavoju no tā, kas izaug dārzā un siltumnīcā.