2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

Jautājam: Vai esat informēts par Jēkabpils novada Teritorijas plānojuma pirmās redakcijas sabiedrisko apspriešanu?

Jautājam: Vai esat informēts par Jēkabpils novada Teritorijas plānojuma pirmās redakcijas sabiedrisko apspriešanu?


Inese Grišāne:
Esmu dzirdējusi par šo dokumentu. Pati neesmu piedalījusies nevienā sanāksmē, bet šis jautājums interesē. Taču tuvāk, kas un kā mainīsies, neesmu pētījusi.


Velga Karole: Par  Jēkabpils teritorijas plānojumu esmu lasījusi laikrakstos, tāpat dzirdējusi televīzijā. Vairāk esmu lasījusi un dzirdējusi, ka novada kartē iezīmēsies jaunais armijas poligons “Sēlija”. Uzskatu, ka tas būs gan valstij vajadzīgs objekts, gan vietējiem dos jaunas darbavietas.  Zinu, ka paredzēti vairāki ielu un ceļu remonti. Arī to, ka pilsētas robežas paplašināsies, piemēram, uz Salas ciema pusi. 


Spodris Bērziņš: Esmu iepazinies ar teritorijas plānojuma projektu, ciktāl tas skar manai dzīves vietai tuvāko apkaimi. Zinu, ka nedaudz mainīsies Jēkabpils un tuvāko pagastu robežas. Atliek tikai cerēt un plānojuma izstrādātājiem novēlēt salāgot iedzīvotāju intereses, uzņēmēju esošās un iespējamās ieceres, kā arī nodrošināta apkārtējās vides ilgtspēja


Ilze Samule: Es zinu, ka dažādās vietās tika apspriests un diskutēts par Jēkabpils novada teritorijas plānojuma pirmo redakciju. Daļa no teritorijas ir izstrādāta 2013.gadā un ir lietas, kas vairs loģiski neatbilst likumdošanai un jāmaina. Mani plāna izmaiņas neskar, tās vairāk skar novada teritoriju kopumā.


Ritma Lukjanova: Nē, es šim dokumentam neesmu pievērsusi uzmanību, man tas nav aktuāli. Taču uzskatu, ka šāds dokuments nepieciešams, jo vienota teritorijas plānojuma jaunizveidotajam Jēkabpils novadam pagaidām nav. 


Līga Vīča: Par Jēkabpils novada teritoriālo plānošanu esmu dzirdējusi, bet interesējos tikai garāmejot. Protams publiskā apspriešana ir vajadzīga, bet diemžēl bieži vien tas arī bremzē vērtīgas idejas.

Komentāri (0-1/1)

  • Dartanjans
    08.08.2024 18:01
    Ja cilvēkiem neinteresē sava dzīve,nākotne,ja tie neinteresējas par plānojumu,kā tas ietekmēs viņu ikdienu,tad lai pēc tam nesūdzas.

Atstājiet komentāru