2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

Jautājam:  Kādus kultūras pasākumus apmeklējāt šovasar?

Jautājam: Kādus kultūras pasākumus apmeklējāt šovasar?


Jānis Zeps:
Apmeklēju brīnišķīgus pilsētas svētkus Jēkabpilī, vēsturiskajā Krustpilī, jauki pavadījām dienas velobraucienos Veseļos, izbraucot kādreizējā bānīša posmu, izbaudīju operas izrādes teātrī Estonia. Tikko atgriezos no vasaras nometnes Zantes ģimenes atbalsta centra bērniem Gotlandē, kur pildīju tulka pienākumus, vienlaicīgi piedzīvojot plašu kultūras un aktivitāšu programmu.


Silva Gavare:
Vasara tiešām ir pārbagāta ar pasākumiem. Šogad apmeklēju teātru salidojumu Valkā. Pašai ļoti patika izgaismotais Zasas parks un čeļļa koncerts. Daba, ūdens, gaismu spēle un mūzika - aizkustināja līdz asarām. Pilsētas svētku programma nešķita interesanta. Padomāts bija par dažādām gaumēm, man interesēja tikai Labvēlīgais tips. Ļoti daudzi jēkabpilieši līksmoja Līvānu, Viesītes, Daugavpils svētkos. Katrs var atrast sev ko piemērotu, ja tik grib.


Egita Galiņa: Visvairāk šovasar sanācis apmeklēt dažādus privātus pasākumus un tos, kur esmu piedalījusies kā dalībniece - sarunu festivālā “Lampa” Cēsīs un XV Latvijas amatierteātru svētkos Valkā. Pavisam nesen biju uz Leģendu nakti Zasas muižas parkā, kur apmeklēju metālpūšaminstrumentu ansambļa Daugavpils BRASS un čellista Mareka Radzēviča uzstāšanos. Ļoti patika! Apmeklēju arī Uģa Rozes koncertu jaunā Jēkabpils Tautas nama Kino plača atklāšanas svētkos. Kopumā šovasar neesmu daudz iedziļinājusies novada kultūras pasākumu programmā, jo bijis darbīgs gads profesionālajā lauciņā un arī pašu sētā, taču esmu pārliecināta, ka vienmēr katrs var atrast sev ko tīkamu. Labs pasākums, manuprāt, ir tāds, kuru, ja vien būtu tāda iespēja, nešauboties gribētos apmeklēt vēlreiz. Mūsu satraucošākais šīs vasaras notikums vēl tikai priekšā, jo 24. augustā savu sētu atvērsim Mājas kafejnīcu dienu viesiem.


Lāsma Breidaka: Šī vasara bija ļoti jaudīga šajā ziņā - daudz kur būts, daudz kas redzēts, dzirdēts un sajusts. Pasākumu organizācija tiešām ir līmenī, jāteic, ka tiešām tā arī ir, var just īpašu attieksmi pret pasākumu apmeklētājiem, kad ir padomāts par visu vecumu un ģimeņu interesēm.


Velta Lāce: Jēkabpilī un Jēkabpils novadā ir plašs kultūras pasākumu piedāvājums. Apmekēju pasākumus gan izklaidējošus, gan izglītojošus. Sakrālās mūzikas koncerts Sēlpils evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Āžu miesta rezidencē ''Pažarnieku balli'', māksalas plenēru "Krāsu pārmijas Viesītē"', Viesītes pilsētas svētkus, brīvdabas izrādes Krustpils saliņā un vēl...

Komentāri (0-1/1)

  • Essss
    22.08.2024 19:11
    Man patika Jēkabpils svētki. Tikai salūts bija kā darvas piliens.

Atstājiet komentāru