2024.gada 5. oktobris

Amālija

Jautājam: Vai Jūs mēdzat maksāt par apkuri vai komunālajiem pakalpojumiem avansā?

Jautājam: Vai Jūs mēdzat maksāt par apkuri vai komunālajiem pakalpojumiem avansā?


Rudīte Kļaviņa:
Dzīvoju privātmājā un apkuri realizēju ar granulu katlu. Nopirku granulu maisus vairumā, esmu sagatavojusies apkures sezonai! Pašvaldībai maksāju par kanalizāciju. Savukārt ūdens tiek ņemts no akas. Maksāju arī par sadzīves atkritumu izvešanu. Šos rēķinus maksāju katru mēnesi. Saistībā ar atkritumu izvešanu, manuprāt, ir neatrisināta nianse. Es nopietni uztveru atkritumu šķirošanu. Līdz ar to mans atkritumu konteiners, izvedot reizi mēnesī, ir pustukšs, bet maksāju kā par pilnu. Vēlējos izvešanas periodu mainīt, piedāvā reizi trijos mēnešos, kas savukārt ir par retu. Ideālais variants – atkritumu izvešana reizi divos mēnešos, bet šādu iespēju pakalpojumi nepiedāvā.


Iveta Skolniece: Par komunālajiem pakalpojumiem avansā nemaksāju, tikai pēc rēķina. Tā vienkārši ir pierasts. Mājās ir malkas apkure, tāpēc attiecībā uz siltumu avansa maksājums nav aktuāls. Arī ūdens patēriņš nav atkarīgs no gadalaika.


Aļona Ozoliņa: Mēs dzīvojam laukos un komunālie maksājumi mums nav aktuāli. Rēķini, ko apmaksājam ir par elektrību, telefonu un televīziju. Tos apmaksājam pēc fakta – saņemot.


Iveta Briņķe: Dzīvoju privātmājā un paši rūpējamies par apkuri. Mums malka tiek gādāta jau no februāra. Aprīlī, vēlākais maijā tā jau ir šķūnī, sagriezta, saskaldīta, salikta grēdās, lai kad pienāk apkures sezona ir jau sausa un silda mūsu māju.


Ina Grišina: Man labāk patīk samaksāt visu uzreiz, pēc ikmēneša rēķiniem. Pati pierakstu, cik mēnesī būs kopējie maksājumi un kas paliek pāri, ar to tad arī rēķinos.

Komentāri (0-1/1)

  • Artis
    05.10.2024 15:54
    Par apkuri ieteicams maksāt avansā, lai ziemā rēķini negāž no kātiem! Arī par gāzi, ja to izmanto apkurei un nav izlīdzinātais maksājums!

Atstājiet komentāru