2024.gada 16. oktobris

Daiga, Dinija

Jautājam: Zelta rudens Jēkabpilī un novadā: kurp Jūs ieteiktu doties vērot dabu?

Jautājam: Zelta rudens Jēkabpilī un novadā: kurp Jūs ieteiktu doties vērot dabu?


Marija Pentjukova:
Pie mums apkārt ir ļoti daudz skaistu vietu. Zelta rudens noteikti ir baudāms tepat Jēkabpilī, Radžu ūdenskrātuves apkārtnē - Mežaparkā, bet, ja gribās kaut kur aizbraukt, noteikti ieteiktu Taborkalnu vai Gārsenes pils apkārtni un dabas takas.


Spodra Purviņa: Mana mīļākā pastaigu vieta ir Jēkabpils Mežaparks. Jēkabpilī dzīvoju pēc augstskolas beigšanas no 1968. gada. Tas ir laiks, kad tika iestādīts jaunā specialista Jāņa Mūrnieka pirmais apsekošanas projekts. Kad 1969. gadā pa toreizējo Gagarina ielu (tolaik dzīvoju Gagarina 12b), gājām pa smilšaino ielu lūkot, kas tur ielas galā... Bija liels pārsteigums. Smilšainā pakalniņā mazi iestādīti kociņi. Nodomāju: kas gan te var izaugt... Mežaparku no tā laika apmeklēju regulāri: gan pavasarī, kad plaukst lapas, gan baltajā ziemas sniegā, gan rudens krāsu laikā.


Reinis Ozoliņš: Latvijas daba ir tās bagātība. Rudens un atvasara ir vienkārši burvīga. Kad saule apspīd sārtās koku lapas. Kad gubu mākoņi lēnu slīd par mūsu zemi. Mums novadā ir tik daudz skaistu vietu, kur vēl šoruden varam aizbraukt. Man personigi patik Zasas muižas parks ar dīķiem un lielajiem kokiem. Ieteiktu aizbraukt arī uz Gārsenes pili un takām pie tās.


Anita Gavare: Baudìt rudeni Jēkabpils pilsētā un novadā ir dsudz iespēju! Ja negribas izbraukt no pilsētas, tad var doties pastaigā uz Krustpils pili un dīķi, skatīties kā rudens lapas atspoguļojas pils dīķī, var uzkàpt pils tornì un redzèt, kā rudens spēlējas ar savu krāsu otu, var pasēdēt uz soliņa un ļauties rudens saulītes pieskārienam. Ja gribas baudìt ràmu rudens noskaņu, tad jàdodas uz Ataśieni , uz Marinzejas pils parku. Šī pastaiga un būšana pils parkā būs gana romantiska un ar mistikas piegarśu. Katrs lai bauda šo brīnišķīgo rudeni, kur vien to var baudīt!


Laura Nikola Pinne: Pati rudenīgās un siltās dienas lielākoties pavadīšu strādājot, taču arī dabu tāpat sanāk izbaudīt skrienot treniņus. Šis laiks ir īpaši pateicīgs skriešanai, jo laiks ir baudāms gan acīm, gan sportošana ir patīkamāka bez dubļiem un lietus. Tā kā nebūs daudz laika kaut kur braukt speciāli, tad visdrīzāk pabaudīšu meža takas Laukezera apkārtnē, varbūt iekļaujot peldi ezerā un sestdien plānos ir piedalīties Sēlijas orientēšanās sacensībās.

Atstājiet komentāru