2024.gada 25. oktobris

Beāte, Beatrise

Jautājam:  Vai piekrīti mobilo telefonu lietošanas aizliegumam skolās 1.-6.klašu skolēniem?

Jautājam: Vai piekrīti mobilo telefonu lietošanas aizliegumam skolās 1.-6.klašu skolēniem?


Elīna Vīgante:
Es esmu par šādu lēmumu. Pat neiebilstu, ja tas būtu arī vecākām klasēm. Protama visi ir pieraduši pie telefoniem, un, piemēram, saziņai ar vecākiem tie nepieciešami, bet ierobežojumiem mācību laikā būtu jabūt, tā tomēr sava veida disciplīna skolās, kas sāk izzust.


Lelde Veigure: Sen jau vajadzēja! Piemēram, Rēzeknē skolā jau tas tiek pielietots. Bija atļauts telefons tikai piektdienās. Pārējās nedēļas dienās bez telefoniem, jo starpbrīžos spēlē spēles un sākoties stundai, nespēj noskaņoties uz mācībām. Mācību laikā telefoni atrodas pie skolotāja kastītē un, ja vecākiem vajag bērnu sazvanīt, zvana skolotājam. Un tad bija rezultāti. Klase mācību stundā daudz mierīgāka. Rēzeknes skolā arī vecākās klasēs, ar vecāku atļauju, telefoni mācību stundu laikā atrodas pie skolotāja.


Mārtiņš Svilis: Atļaut visu, aizliegt visu. Melns un balts. Problēma, manuprāt, ir mūsos, vecākos, nezināšana un nevēlēšanās ieguldīt laiku bērnu audzināšanā. Šobrīd tehnoloģijas ļauj vecākiem bērnu ierīcēs uzstādīt nepieciešamos ierobežojumus, lai sabalansētu lietošanu ar izklaidi, gan ierobežotu nevēlamo saturu un lietošanas laiku. Jāizglīto bērnu vecāki.


Aija Rogāle: Piekrītu viedoklim, ka telefoni traucē mācīšanās procesā. Izņemot ļoti retus gadījumos, kad telefons ir palīgs , lai atrastu kādu attēlu vai informāciju. Būtu vērts ieviest telefonu "viesnīcu", kur no rīta skolēns ievieto telefonu un pēc stundām izņem.


Līga Bleive: Atbalstu mobilā lietošanas aizliegumu līdz 6.klasei. Bērniem ir jāizkustās, nevis visu dienu jāsēž. Būtu labi, ja starpbrīžos būtu pieejamas galda spēles vai sporta zāle bumbas uzspēlēšanai. Atceros no skolas, kad puiši pa 10 min paspēja vārtos bumbu iesist. Tikai ārkārtas gadījumos atļaut uzzvanīt vecākiem.

Atstājiet komentāru