2024.gada 22. novembris

Aldis, Aldris, Alfons

Receptes

Cepam gardos dzērveņu cepumiņus

Piedāvājam smaržīgus un ļoti gardus dzērveņu cepumiņus. Cepumu mīkla ar dzērveņu pildījumu tiek tīta kā rulete un, griežot mīklu šķēlēs, vei... Lasīt vairāk...

Vēsai dienai - sātīgā ungāru gulašzupa

Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēs iztikt bez pamatēdiena. Lasīt vairāk...

Jāsāk gatavot īstā Ziemassvētku kūka

Lai arī līdz Ziemassvētkiem ir atlicis gandrīz mēnesis, daži tradicionāli gardumi jācep tieši šajās dienās, jo tiem līdz svētku diena... Lasīt vairāk...

Vistu filejas ar sieru, sēnēm, cukīni un tomātiem

Vēsā laikā noder sātīgs ēdiens. Tāpēc piedāvājam galdā celt cepeškrāsnī ceptas gardas vistu filejas ar sieru, sēnēm, cukīni un tomātiem. Lasīt vairāk...

Rudens našķis: Ķirbju kūka ar smilšu mīklu

Rudens ir ķirbju laiks. Ķirbī ir vairākas minerālvielas, kas nepieciešamas organismam – varš, dzelzs, magnijs un kālijs, sēkliņ... Lasīt vairāk...

Vistas sautējums ķirbju podiņā

Rudens ir ķirbju laiks! Pildīts ķirbis garšo lieliski un būs skaista mielasta galda rota. Lasīt vairāk...

Kugelis – gardums no latgaļu virtuves

Latgales pusē no lietuviešiem aizgūti ne tikai cepelīni, bet arī kugelis – kartupeļu sacepums ar sačurkstinātu cauraudzīti un sīpoliem... Lasīt vairāk...

Šokolādes kūka ar bumbieriem

Krēmīga, bagāta un salda šokolādes kūka, kuras pagatavošanai izmanto šokolādes lazdu krēmu, piemēram, “Nutella” va... Lasīt vairāk...

Padomi ņemot sviestmaizes brīvā dabā

Neatkarīgi no tā, vai atrodies pie dabas, festivālā, ekskursijā vai ceļojumā, sviestmaizes ir neaizstājams veids, kā ātri remdināt izsalkumu un ieg... Lasīt vairāk...

Līgo svētku galdā neiztikt bez pīrādziņiem

Lasīt vairāk...