2024.gada 28. septembris

Lana, Sergejs, Svetlana

Svētdien Krustpils saliņā norisināsies Miķeļdienas gadatirgus

Svētdien Krustpils saliņā norisināsies Miķeļdienas gadatirgus

Miķeļi latviešiem ir rudens saulgrieži, kad saule pagriežas uz ziemas pusi, tāpēc diena un nakts ir vienā garumā un iestājas astronomiskais rudens. Ir padarīti nozīmīgākie lauku darbi un pienācis laiks savākto ražu celt saulītē, bagātīgi un skanīgi svinot ražas svētkus. Miķeļdienu svin 29.septembrī un šajā dienā Jēkabpilī tradicionāli norisinās Miķeļdienas gadatirgus, liecina Jēkabpils novada kultūras pārvaldes publiskotā informācija.
 

29.septembrī jau no plkst.9.00 rītā aicina doties uz Krustpils brīvdabas estrādi, kur norisināsies ikgadējais Miķeļdienas gadatirgus! Pasākumu jau kā ierasts organizē Krustpils kultūras centra radošā komanda.


Tirgū, apmeklētāju acis priecēs tuvākos un tālākos laukos un mežos auguši dārza un meža labumi, ziedu un augu stādi, kā arī pīti grozi, kur visus tirgū iegādātos labumus ielikt. Saimnieces andelēs pašu gatavotus sierus, kārdinošus pīrāgus un pašceptu, smaržīgu maizi. Savukārt amatnieku teltīs būs iespējams atrast gan mūsdienīgus, gan etnogrāfiskus linu izstrādājumus, keramiku, rotas, koka karotes un daudz ko citu. Miķeļdienas gadatirgus gaisotni kā allaž kuplinās arī skatuves programma ar dziesmām un dejām.
 

Kā ik gadu, aicina pieteikties resnāko ķirbju īpašniekus! Tiks meklēti arī stiprinieki, kas nebaidās iekarot Umurkumura stabu un  iegūt tajā esošās balvas! Krustpils KC pūtēju orķestris “Krustpils” ieskandēs Miķeļdienas rītu, vēlāk būs iespēja noskatīties Ābeļu amatierteātra izrādi “Dārgais pirkums”, būs lustīgi danči kopā ar novada deju kolektīviem un varēs uzgriezt kādu danci grupas “Dubults neplīst” dziesmu ritmos.


Varēs baudīt aktivitātes bērniem kopā ar SIA “Mobilo spēļu parks” un aplūkot mīļus dzīvniekus no dzīvnieku saimniecības “Strauss”, būs izjādes ar zirgiem no Stulpiņu saimniecības un protams arī sportiskas aktivitātes kopā ar “Impulss Fitness” un Jēkabpils sporta centru.

Komentāri (0-2/2)

  • taisnība
    27.09.2024 09:40
    Neērtāku un tirgum nepiemērotāku vietu grūti atrast. Ja nu vienīgi vecajā lidlaukā.
  • Miķels
    25.09.2024 13:48
    Kāpēc Krustpils saliņā? Tolkam mašīnas nav kur nolikt un tik tālu jānes pirkumi!

Atstājiet komentāru