2024.gada 28. septembris

Lana, Sergejs, Svetlana

Jēkabpils Invalīdu biedrība īsteno projektu “Uzlādējam enerģijas baterijas” un veic holesterīna pārbaudi (FOTO)

Otrdien, 24.septembrī Jēkabpils invalīdu biedrībā bija īpaša diena, tās biedri pulcējās, lai veiktu holesterīna pārbaudi, uz biedrības telpām izbraukumā bija ieradušies Jēkabpils reģionālās slimnīcas vadības un laboratorijas pārstāvji.


Sarunā ar Radio1.lv biedrības vadītājs Pēteris Dzērve sacīja, ka aktivitātes noris projektā “Uzlādējam enerģijas baterijas” un analīzes holesterīna pārbaudei tiek veiktas, jo tā ir aktuāla problēma. Biedrības pārstāvji šādu iespēju izmantojot ļoti atsaucīgi un izteikuši atzinību, ka analīzes iespējams nodot biedrības telpās. 

Pirms analīžu nodošanas klātesošos uzrunāja Jēkabpils slimnīcas valdes pārstāvji – Ervīns Keišs un Kaspars Čanders.
 

Biedrības pārstāvji slimnīcas vadībai izteica arī savus ierosinājumus veselības aprūpē. Sarunā ar Radio1.lv slimnīcas valdes vadītājs Ervīns Keišs sacīja, ka  pensionāru izteiktie ierosinājumi darba uzlabošanai bijuši konstruktīvi, kuros vērts ieklausīties. Tiesa gan visvairāk iebildumu bijis par ģimenes ārstu prakšu sniegtajiem pakalpojumiem, Ervīns Keišs skaidrojis, ka tā ir atsevišķa institūcija, kuras darbu slimnīcas valde neregulē. Taču uzklausītās problēmas vedinot uz domu, ka, iespējams, slimnīcai vairāk jāiesaistās primārās veselības aprūpē. Tas arī bušot iespējams, jo ir noslēgts līgums ar diviem rezidentiem – ģimenes ārstiem.


Plašāk par Jēkabpils Invalīdu biedrības projektu "Uzlādējam enerģijas baterijas", pastāstīja biedrības pārstāve Velga Novika.

Viņa skaidroja, ka

projekta īstenošanai saņemts Jēkabpils novada pašvaldības finansējums 1000 eiro, savukārt biedrības līdzfinansējums ir 720 eiro.


Projekta mērķis - sekmēt veselības saglabāšanu un uzlabošanu, tajā skaitā ilgu un produktīvu mūžu, organizējot un īstenojot pasākumu kompleksu veselīga uztura, fizisko aktivitāšu, garīgās un fiziskās veselības jomā, nodrošināt veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu pieejamību.

Projekta mērķauditorija - personas ar invaliditāti, viņu ģimenes locekļi un atbalsta personas;   projekta sadarbības NVO biedri; iedzīvotāji, kas vecāki par 65 gadiem, tajā skaitā skaitā biedrības biedri.

Projekta partneri ir Latvijas Neredzīgo biedrības Jēkabpils teritoriālā organizācija un Bērnu un jauniešu invalīdu biedrība "Cerību sala". Projekta partneri ir arī Jēkabpils novada pašvaldības iestādes: SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" - nodrošina iespēju slimnīcas laboratorijā veikt holesterīna līmeņa noteikšanu projekta dalībniekiem; Jēkabpils Sporta centrs - nodrošina iespēju izmantot Sporta centra telpas fizisko aktivitāšu nodarbībām projekta dalībniekiem. Otrdien biedrības telpās norisinājās viena no projekta aktivitātēm - holesterīna līmeņa noteikšana.


Lai atvieglotu nokļūšanu uz analīzēm, slimnīcas infekciju kontroles māsa Margarita Saveļjeva un laborante Karīna Dorofejeva asiņu noņemšanu analīzei veica biedrības telpās. Pasākuma norisei klātienē sekoja arī slimnīcas vadītāji. Analīžu rezultātus saņems katra pacienta ģimenes ārsts, tie būs pieejami arī katram personīgi papīra formā. Aktivitātē iesaistījās 41 projekta dalībnieks.

Projekta norisei līdzi seko arī slimnīcas galvenā ārste Ilze Bikova. Viņa, iepazīstoties ar senioru analīzēm, devusi katram savas rekomendācijas tālākai rīcībai, tiem, kuriem kopējais holesterīna rādītājs ir no 5 līdz 6 ieteikts vērsties pie ģimenes ārsta, tālākai ārstēšanai, savukārt tiem, kuriem ir kopējais holesterīns 6 un vairāk ieteikts konsultācijai apmeklēt kardiologu.

Foto: Jēkabpils invalīdu biedrība

Atstājiet komentāru