2024.gada 5. jūlijs

Andžejs, Andžs, Edīte, Esmeralda

Jēkabpils motoklubs «Brīvības gari» ar vērienu atzīmē 25 gadu jubileju (FOTO)

Sestdien, 29.jūnijā Jēkabpilī norisinājās motokluba «Brīvības gari» 25 gadu jubilejas pasākums, kas pulcināja aptuveni 1000 motobraucēju no Latvijas, Lietuvas un Skandināvijas valstīm.

Kluba prezidents Roberts Grinšpons stāsta, ka diena sākās ar motoorientēšanās sacensībām, kurās piedalījās 23 komandas, katrā divi līdz seši dalībnieki. Komandām bija uzdevums pēc foto atrast dažādus objektus pilsētā. Trīs stundu sīvā cīņā uzvaras laurus plūca komanda «Baigie draugi», atrodot 76 kontrolpunktus un iegūstot kopumā 112 punktus. Roberts Grinšpons piebilst, ka šajās sacensībās, neraugoties uz iegūtajām vietām, visi dalībnieki startējuši ar azartu un guvuši prieku aizraujošā veidā iepazīstot pilsētu.

Viens no centrālajiem motofestivāla pasākumiem bija – motociklistu parādes brauciens no Vecpilsētas laukuma līdz Krustpils saliņai. Vērienīgajā svētku  braucienā piedalījās visi 1000 motociklisti un to pilsētas ielās ar sajūsmu vēroja jēkabpilieši, gan tie, kuri bija speciāli nākuši, lai redzētu iespaidīgo skatu, gan gājēji ikdienas gaitās, kurus pārsteidza parādes brauciens un lika uz mirkli apstāties un vērot spēkratu parādi. 

Krustpils saliņā varēja vērot vairākus motociklistu šovus, piemēram, atrakcijas ar motocikliem –“Skaļākais moci”, “Riepu svilināšana”, “Green Trials paraugdemonstrējumus”, kā arī notika bērnu vizināšana.

Pasākuma vakara daļa sākās ar festivāla svinīgu atklāšanu, skanēja klubam adresēti sveicieni un turpinājumā koncertu sniedza – grupas «Jauda» un «Latgalīšu reps», «Līvi» un «AC/DC Tribute» LT, kā arī uzstājās DJ MART INC.

Roberts Grinšpons atklāj, ka no dibināšanas brīža joprojām klubā ir divi no trim tā dibinātājiem. Trešais traģiski gāja bojā skaļajā krimināllietā – apšaudē spēļu zālē «Fēnikss», izsekojot noziedzniekus. Patlaban klubā darbojas ap 20 biedru. Klubs ir atvērts un ikviens, kuram ir tuvas motolietas, aicināts pievienoties.

MC «Brīvības gari» piedalās arī citu motoklubu rīkotajos pasākumos. Tuvākais brauciens ir pēc divām nedēļām uz Ventspili -  “Kurland Bike Meet 2024”, kas ir viens no lielākajiem Baltijas valstu motodzīves pasākumiem.

FOTO: Mārtiņš Tomiņš

Atstājiet komentāru