2024.gada 23. oktobris

Daina, Dainida, Dainis

Jēkabpils pilsētas bibliotēkā būs skatāma izstāde “Laika (pulksteņa) griešana”

Jēkabpils pilsētas bibliotēkā būs skatāma izstāde “Laika (pulksteņa) griešana”

No 21.-31. oktobrim darba laikā Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Interneta un periodikas lasītavā (Andreja Pormaļa ielā 11) būs skatāma izstāde “Laika (pulksteņa) griešana”.


Bibliotēkas izplatītajā informāciojuā par izstādi norādīts, ka grāmatu un periodisko rakstu izstādē būs skatāmi materiāli par t.s. laika (pulksteņa) griešanu. 
Latvija joprojām veic pāreju uz ziemas un vasaras laiku, tādējādi divreiz gadā pagriežam pulksteņa rādītāju par stundu uz priekšu vai atpakaļ. Arī šī stunda var būtiski izmainīt mūsu miega daudzumu un prasīt laiku. 

Pāreja uz ziemas laiku šogad notiks 27. oktobrī plkst. 4.00. Kā zināms, 2018. gadā Eiropā aktualizējās jautājums par nepieciešamību pārskatīt pašreizējo pulksteņa pārregulēšanas kārtību. Tāpēc Eiropas Komisija veica ES dalībvalstu iedzīvotāju aptauju, kurā lielākā daļa iedzīvotāju pauda viedokli, ka pastāvošā kārtība būtu atceļama.

2018. gada 12. septembrī EK iepazīstināja ES dalībvalstis ar jaunas direktīvas projektu, rosinot pārtraukt sezonālo laika maiņu visā ES teritorijā. Tā kā dalībvalstīm bija nepieciešams papildu laiks nacionālajām konsultācijām un savu iedzīvotāju vēlmju apzināšanai, ES līmenī vienots redzējums par jauniem nosacījumiem attiecībā uz laika maiņu divas reizes gadā nav vēl panākts.

Atstājiet komentāru