2024.gada 22. oktobris

Irīda, Īrisa

Jēkabpilī atklās audžuģimeņu un adoptētāju atbalsta centru "Terēze"

Jēkabpilī atklās audžuģimeņu un adoptētāju atbalsta centru "Terēze"

Šodien Jēkabpilī, Draudzības alejā 26-75, plkst. 17.30 notiks atbalsta centra "Terēze"  atklāšana un audžuvecāku pieredzes stāstu vakars, portālu Radio1.lv informēja atbalsta centrā.


Pieredzes stāstos dalīsies gan biedrības "Terēze" valdes priekšsēdētāja Ārija Martukāne, gan viņas bioloģiskais dēls - atbalsta centra "Terēze" vadītājs Pēteris Martukāns -, kurš uzaudzis līdzās audžumāsām un audžubrāļiem. Tāpat savā pieredzē dalīsies adoptētāja Evija Rācene, un audžumammas - Lāsma Brakovska un Elīna Bataraga. Stāstu vakara galvenā tēma ir, kā realitātē ir uzņemt citu vecāku bērnu.
 

Atbalsta centrs "Terēze" nodrošina plašu pakalpojumu klāstu ģimenēm, kas rūpējas par bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības. Līdz šim centrs piedāvājis atbalstu audžuģimenēm, adoptētājiem un aizbildņiem no Rīgas, Tukuma, Talsu, Saldus, Ventspils, Dobeles, Jelgavas un citiem novadiem. Turpmāk pakalpojumi tiks nodrošināti arī Jēkabpils un Aizkraukles novados un to apkārtnēs.


Atbalsta centrs "Terēze" piedāvā konsultācijas un psihosociālu atbalstu ģimenēm un bērniem, palīdzot pielāgoties jaunai videi. Centrā pieejami sociālie darbinieki, mentori un speciālisti, kas sniedz nepieciešamo palīdzību.

Centrs organizē arī atbalsta grupas pieredzes apmaiņai un praktiskiem padomiem. Tiek nodrošinātas arī drošas tikšanās vietas bērnu un bioloģisko vecāku saskarsmei.
 

"Terēze" sadarbojas ar valsts un pašvaldību institūcijām un piedāvā mācības audžuģimenēm, aizbildņiem un adoptētājiem, lai atbalstītu kvalitatīvu bērnu audzināšanu.


Dalībai stāstu vakarā nepieciešams iepriekš pieteikties, zvanot vai rakstot atbalsta centra koordinatorei Evijai pa tālruni 27794994.

Atstājiet komentāru