2024.gada 28. septembris

Lana, Sergejs, Svetlana

Līgo naktī Krustpils pagastā ugunsdzēsēji dzēsuši vienlaicīgi degošu mikroautobusu, piebūves sienu un saimniecības ēku (PAPILDINĀTS)

Līgo naktī Krustpils pagastā ugunsdzēsēji dzēsuši vienlaicīgi degošu mikroautobusu, piebūves sienu un saimniecības ēku (PAPILDINĀTS)

(Papildināts - pievienota 4.rindkopa un 5.rindkopa)

Līgo naktī Jēkabpils novada Krustpils pagastā ugunsdzēsēji dzēsuši vienlaicīgi degošu mikroautobusu, piebūves sienu un saimniecības ēku,  informējValsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Naktī uz pirmdienu plkst.4.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Krustpils pagastu, kur degšana notika trīs dažādās vietās vienlaicīgi, katra no vietām atradās aptuveni 200 metru attālumā viena no otras.

Dega mikroautobuss 10 kvadrātmetru (m2) platībā, piebūves siena 10 m2 platībā un saimniecības ēka 30 m2 platībā. Plkst.6.39 degšanas likvidētas.


Naktī uz pirmdienu Jēkabpils novadā dzēsts vēl viens ugunsgrēks. Plkst. 02.16 saņemts izsaukums uz Jēkabpils novada Dignājas pagastu, kur dega saimniecības ēka 30 m2 patībā. Plkst. 03.57 ugunsgrēks likvidēts. 

Valsts policija saistībā ar ugunsgrēku Krustpils pagastā informā, ka 24. jūnija naktī īsi pēc pulksten 04.00 Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Jēkabpils novadā, Krustpils pagastā, Spuņģēnos pie nenoskaidrotiem apstākļiem ir aizdegusies kāda “Mercedes Benz” markas automašīna, kas bija novietota stāvēšanai piemājas autostāvvietā. Tāpat, ugunsgrēkā bojāta arī kādam vīrietim piederošā “Volvo” markas automašīna, kā arī “Opel” markas spēkrats. Uz rīta pusi iedzīvotāji konstatējuši, ka tie nav vienīgie nodarījumi, kas nakts laikā izdarīti. Atklājies, ka aizdedzināts arī kāds “Delta” mopēds, vairākas saimniecības ēkas un garāžas durvis. Neviena persona notikušajā fiziski necieta. Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Svētdien un naktī uz pirmdienu VUGD saņēma 99 izsaukumus - 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet 40 izsaukumi bija maldinājumi.

Savukārt Jāņu naktī iedzīvotāji Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābējus 20 reizes maldinājuši, redzot dūmus vai liesmu atblāzmu no Jāņu ugunskuriem. Cilvēkiem licies, ka izcēlies ugunsgrēks, tāpēc viņi izsaukuši ugunsdzēsējus glābējus. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka iedzīvotāji kurinājuši ugunskuru un apdraudējums nepastāv.

Atstājiet komentāru